Olay, Gölcük ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Hasaneyn köyünde meydana geldi. İddiaya göre; Gölcük ilçe merkezinde manav çalıştıran Ziya Karakoyun, eşi Fatma Karakoyun ile ailevi sorunlar yaşamaya başladı. Fatma Karakoyun, bu problemler nedeniyle babasının Hasaneyn köyündeki evine gitti. Eşinin baba evine gitmesinin ardından Ziya Karakoyun'un akşam saatlerinde cinnet getirdiği öne sürüldü. Köyün yaklaşık 500 metre uzağında bulunan mesire alanında pompalı tüfekle önce eşi Fatma Karakoyun’u, sonra kayınbiraderi Soner Baştan ve kaynanası Emine Baştan’ı vurdu. 3 kişi olay yerine hayatını kaybetti. Kayınpeder ise olay yerinden kaçarak kurtuldu. Ziya Karakoyun, daha sonra otomobile binerek uzaklaşmaya çalıştı. Ancak, olay yerine yakın bir yerde aynı pompalı tüfekle kendine ateş ederek canına kıydı.

Olayın bildirilmesi üzerine köye ambulans ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olayda hayatını kaybedenlerin yakınları sinir krizi geçirdi. Olay yerine giden basın mensupları ise tepkiyle karşılaştı. Köylüler, basın mensuplarının üzerine yürüyerek tartaklamak istedi. Gazeteciler, yaklaşık bir kilometre uzaktan görüntü almaya çalıştı. Ayrıca köydeki gerginliğin artması üzerine olay yerine bir otobüs Çevik Kuvvet polisi geldi. Olay yeri incelemesinin ardından hayatını kaybedenler, cenaze aracıyla Gölcük Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandan olayı duyan vatandaşlar, köye akın etti. Ölenlerin komşusu olduğunu belirten Ahmet Kaba, şunları anlattı: “Ölen çocuk arkadaşımız. Annesi, babasıyla komşuluk yapıyoruz. İyi arkadaşlardı. Enişteleriyle problem yaşadılar. Eniştesi, eşini, kaynanasını ve kayınbiraderini vurmuş. Oradan kaçarken de kendisini vurmuş. İntihar etmiş. Üzüldük. Zor olay. Olayın nedenini tam olarak bilmiyorum ama ailevi neden.”

Editör: TE Bilişim