Görevden alınmalarını protesto eden çok sayıda okul müdürü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı. Yüzlerini siyaha boyayan bazı okul müdürleri, kendilerine görüşleri sebebiyle ayrım yapıldığına dikkat çekti.

Türk Eğitim Sen İstanbul Şubesi üyesi bir grup okul müdürü kendilerinin okul müdürlüğü görevinden alınmasını protesto etmek için Cağaloğlu’ndaki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. Yapılan açıklamanın ardından grup yanlarında getirdiği ‘Türk Eğitim Sen İstanbul Şubeleri’ yazılı siyah çelengi müdürlük önüne bıraktı. ‘Gün gelecek AKP memura hesap verecek’, ‘Adalet dediniz, hakkımızı yediniz’, ‘Yandaş sendika istemiyoruz’ sloganları atan grup, ‘İnadına Türk Eğitim Sen’ yazılı dövizler taşıdı.

Görevden almalara tepki gösteren okul müdürlerinden Şile Şehit Serkan Angay Ortaokulu Müdürü Burak Candaş 3 çocuğu ve eşi ile birlikte mağdur durumda olduğunu söyledi. Öğretmen olarak atanacağını, ancak atanacağı okulu bile bilmediğini ifade eden Candaş, “Nereye atanacağım bile belli değil. Okullar başlayacak. Dün eğitim ve öğretim yılı başladı. İlk defa okul başladığı zaman okulda değil, meydanlardayım. Nerede çalışacağım belli değil.” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’Yİ İDARE EDENLERE BUNU YAKIŞTIRAMIYORUZ’

Bir okulda, müdürün çok önemli olduğunu kaydeden Erkut Soyak Anadolu Lisesi Müdürü Köksal Cengiz, “At, binicisine göre kişner. Eğer baş yoksa düzensizlik olacaktır. Bir yönetici de ekibinin iyi çalışmasını sağlar. Bu da ülkemize yansır. Gelen iktidarların hepsiyle çalıştık. Hakkımızda hiçbir soruşturma olmadığı halde, hiçbir disiplin cezası almadığımız halde, haksız bir puanlama sistemiyle görevden alınmamızı esefle kınıyoruz. Türkiye’yi idare edenlere bunu yakıştıramıyoruz. “ diye konuştu.

‘MİLLİYETÇİ, MUKADDESATÇI KADROLARA ZULÜM YAPILIYOR’

Okul müdürlerinin görevden alınmasını açık bir hukuksuzluk ve bölücülük olarak nitelendiren yüzünü siyaha boyayan bir diğer okul müdürü ise, “Siyasi iktidara yakın olmayan okul müdürlerinin tamamına yakını 75 puanının altında bırakılarak görevden alınmıştır. Bunu kabul etmiyoruz. Hiçbir cezaya karışmamış, soruşturma dahi geçirmemiş, 30 yıl şanla şerefle bu millete hizmet etmiş okul müdürleri sırf sendikaları farklı diye, siyasi görüşleri farklı diye görevden alınmıştır. Milliyetçi ve mukaddesatçı kadrolara çok açıkça zulüm yapılıyor. İkinci sınıf insan muamelesi yapılıyor. Bununla ilgili sonuna kadar hukuki hakkımızı kullanacağız.
Grup, açıklamanın ardından milli eğitim müdürlüğü önünden ayrıldı. (CHA)

Editör: TE Bilişim