AK Parti ile cemaat arasında bir süredir devam eden gerginlik sürerken, Fethullah Gülen'den ilginç bir iddia daha geldi.

Gülen, gündemde olan kaset tartışmaları nedeniyle AK Parti'den olduğu izlenimine neden olan ve hala görev yapan üst düzey bir ismin geçmiş yıllarda bir kadınla birlikte olacağı yönünde istihbarat geldiğini ve kendisinin kaset komplosuna karşı o kişiyi ortak bir tanıdık aracılığıyla uyardığını söyledi.

HABERİN VİDEOSU

AK PARTİLİLER İSYAN ETTİ

Gülen'in dün yaptığı konuşmada yer alan bu ifade ortalığı karıştırdı. AK Partililer, Gülen'in bu açıklamayı yıllar sonra tam da kaset tartışmalarının gündemde olduğu günlerde yapmasına tepki gösterdi.

Gülen'e istihbaratın geceyarısı kim tarafından verildiğini ve hangi yollarla elde edildiğinin açıklanmasını isteyen partililer, Gülen'in 'Büyük zat' diyerek tüm AK Partili yöneticileri zan altında bıraktığını ileri sürdü.

"AŞUFTEYLE BULUŞMAYA GİDİYORLAR..."

İşte Gülen'in dün yaptığı konuşmada yer alan ve ortalığı karıştıracak o sözler;

"Bir büyük zat seneler önce bana bir akşam üstü telefon geldi. Burada akşamdı. Türkiye'de gece yarısıydı. Dediler ki nefsine uyarak, bir yerde bir tane alufteyle buluşmaya gidiyor. Ve aynı zamanda birilerinin de komplosu söz konusu olabilir. Allah'a yemin ederim gece yarısı Türkiye'de onu tanıyan arkadaşa geceyarısı telefon ettim. Kalk dedim, gece yarısı deme oraya koş git, oraya gitmesin katiyyen. Hem kendisi o masiyete girmesin. Hafzinallah o bir komplo meselesiyse şayet, günümüzde geldiği noktaya gelemezdi. Ve o mevzudaki telefon sabit. Ve benim o telefon meselesinde kendisinden ricada bulunduğum kişi de hala hayatta. Ama ben bugüne kadar o meseleyi kimseye açmadım. Bize düşen şey odur. Ayıbını yüzüne vurmama. Ama belki de öyle birisi, benim öyle bir ayıbını bildiğimden dolayı şimdilerde homurdanıyorsa şayet, keşke benim bu ayıbını bilen kimse nalları dikip gitsede ayıbımı bilen kimse olmasa benim."   

"MEVZUDAKİ TELEFON SABİT"

Fethullah Gülen'in konuşmasında yer alan "O mevzudaki telefon sabit." şeklindeki ifade dikkat çekerken, bu sözler sosyal medyada da tartışma konusu oldu. 

Fethullah Gülen 2 ay önce yaptığı bir konuşmada kaset uyarısında bulunmuş ve benzer bir uyarıda 3 gün önce cemaatin sözcüsü konumundaki Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan gelmişti. Bu açıklamalardan sonra kamuoyunda kaset tartışması başlamıştı. Gülen'in bu açıklamalarının da tam bu tartışmaların sürdüğü sırada gelmesi dikkat çekti.

 

 

Editör: TE Bilişim