Taraf'ın ortaya çıkardığı "Fethullah Gülen'i Bitirme Planı"nın kamuoyuna yansımasının ardından Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile köstebek avı başlatıldı. Ayrıca bazı kamu kurumlardaki kozmik kasaların güvenlik tedbirleri gözden geçirildi.

BELGELERİ SIZDIRAN ARANIYOR

2004 MGK belgeleri, siyasetçileri ve bürokratları zor durumda bıraktı. Belgelerin sızmasının ardından Başbakanlığın talimatı üzerine birimlerde köstebeğin bulunması için harekete geçildi.

İşte tartışma yaratan o belge:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÇALIŞMALARI BAŞBAKAN'IN DANIŞMANLARI TAKİP EDİYOR

Belgelerin üzerinde yer alan "şifrelerden" yola çıkarak iz sürüldüğü belirtildi. Belgelerin hangi birimlerden ve kimlerin elinden çıktığının araştırıldığı kaydedildi. Sızmayla ilgili çalışmaların bizzat Başbakan'ın danışmanları tarafından takip edildiği de belirtildi.

Yeni belgelerin sızmaması için gizlilik derecesi yüksek evrakların güvenlik tedbirleri gözden geçirildi. Bu çerçevede, fişleme belgelerinin de yeniden elden geçirildiği ve bu belgelerin sızma olasılığının araştırıldığı kaydedildi.

ÇELİK'İN AÇIKLAMALARI KAFALARI KARIŞTIRDI

Öte yandan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, belgelerin MİT içindeki bir kanat tarafından sızdırılmış olabileceğine yönelik açıklamaları Ankara'da kafaları karıştırdı. Çelik'in bu açıklaması ile hedef şaşırtmak mı istediği yoksa AKP içinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik oluşan rahatsızlığı mı dile getirdiği merak ediliyor.

Konuyla ilgili birçok senaryo dile getirilirken, AKP yönetiminin MİT'in Başbakan Erdoğan'ı yanlış yönlendirmesinden rahatsızlık duyduğu konuşuluyor. (TARAF)

Editör: TE Bilişim