ABD'de bulunan Fethullah Gülen'in gündemi değerlendirmek ve cemaat üyelerine mesajlarını iletmek için kullandığı herkul.org sitesi hack'lendi.

Siteye giren kullanıcılar ilk anda hacker'ların hazırladığı bir sayfaya yönlendirildi. Afişlerini siteye koyan hacker'lar kendilerini 'Demokratik Lise için Mücadele Komiteleri' olarak tanımlıyor.

SİTENİN FİŞİ ÇEKİLDİ

Hackerların saldırısı üzerine Cemaat, herkul.org'un fişini bir süreliğine çekti. Saat 18.00 civarında siteye girmeye çalışanlar, "Sitemiz kısa birsüre sonra insallah tekrar yayında olacaktır" ibaresiyle karşılaştılar.

DAHA ÖNCE DE HACK'LENDİĞİ İDDİA EDİLDİ

25 Kasım tarihinde de siteye bir süre erişim sağlanamamış, sitenin hack'lendiği yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Ancak bugünkü gibi hacker'ların herhangi bir afişi bulunmadığından hack'lendi iddiası netlik kazanmamıştı.

Siteyi açanlar şu notla karşılaştı:

Halkın yıllarca emek harcayıp yetiştirdiği ağaçları yok eden, iş yaşamında bizleri asgari ücrete mahkum eden, sağlık sisteminde parası olanın sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlayan, eğitimde sadece parası olanın okuyabileceğini söyleyen zihniyete DUR diyoruz.

Masum insanlara terörist damgası vuran, coğrafyamızı yarı açık cezaevine çeviren, zindanlarda halkına eziyet etmeyi reva gören, halkımızı oluşturduğu korku imparatorluğu ile sindirmeye çalışan AKePe hükümetine ve büyüttüğü üniformalı yeşil faşizme, imamına ve yaverlerine DUR diyoruz.

DEMOKRATİK LİSE İÇİN MÜCADELE KOMİTELERİ

"Halk İçin Bilim, Halk İçin Eğitim, Halk İçin Lise"

Editör: TE Bilişim