Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinin Irak sınırındaki Kurki tepesinde  terör örgütü PKKmensuplarına yönelik sabah saatlerinde hava destekli operasyon  başlatıldı.

    Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, saat  07.15 sıralarında teröristlerle çıkan silahlı çatışmada uzman çavuş İlhan Mert'in şehit  düştüğü, biri ağır olmak üzere 2 askerin yaralandığı belirtildi.

    Açıklamada, yaralıların hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındığı  kaydedildi.

    Çıkan çatışmada 2 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edilen  açıklamada, operasyona devam edildiği bildirildi.

    Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda  hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine,  yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır,  yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz." ifadesine yer  verildi.

TAKVİYE EKİPLER BÖLGEDE

Yüksekova İlçesi’ne yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Dağlıca Bölgesi’nde bu sabah arama- tarama faaliyetini sürdüren askerler, bir grup PKK’lı teröristle karşılaşınca çatışma çıktı. PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateşle uzman çavuş İhsan Mert, şehit düştü. Çatışma bölgesine takviye birlikler sevk edilirken, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan kalkan helikopterler Dağlıca Bölgesi’ne doğru gitti. Bölgede teröristlerle güvenlik güçleri arasında yer yer sıcak temasın sağlandığı belirtildi.

Şemdinli'de askeri bölgeye saldırı

ÇIĞLI BÖLGESİNDE OPERASYON

Hakkari’nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi’nin Çığlı Üs Bölgesi’ne dün sabaha karşı PKK’lı teröristlerin ağır silahlarla saldırması üzerine çıkan çatışmada 6 askerin şehit olması ve bölgeye takviye olarak giden taarruz helikopteri Kobra’nın da teknik bir arıza nedeniyle düşmesi sonucu 2 pilotun şehit olması ardından bölgede kapsamlı operasyon başlatıldı.

Dün geç saatlere kadar hava hareketliliğinin görüldüğü bölgede operasyonlar bugün de devam ediyor.

Editör: TE Bilişim