HAKKARİ Şemdinli'de bulunan Durak Jandarma Karakolu'na PKK'lılar tarafından roketli saldırı yapıldı. Son dakika haberlerine göre, saldırının ardından kısa süreli çatışma yaşandı.

Şemdinli ilçe merkezinden yaklaşık 13 kilometre mesafede bulunan Durak Jandarma Karakolu'na bugün sabah saat 06.30 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından roketli saldırının ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerlerin de karşılık vermesiyle bölgede kısa süreli çatışma yaşandı.

Sabah saatlerinde gerçekleşen roketli saldırı ve çıkan çatışmanın ardından operasyonbaşlatıldı.

Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanlığı, 3. Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı ile Şapatan Karakolu'ndan bölgeye obüs ve top atışları yapıldı.

Bölge de operasyon sürüyor

AĞRI'DA ROKETATARLI SALDIRI

AĞRI'nın Diyadin İlçe Jandarma Karakolu'na roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldıran teröristlerden 3'ü öle ele geçirildi.

Diyadin İlçesi Jandarma Karakoluna dün saat 21.00 sıralarında terör örgütü PKK tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Jandarma Karakoluna açılan ateşe güvenlik kuvvetleri karşılık verdi. Yaşanan çatışma sırasında 3 terörist silahları ile ölü olarak ele geçirildi. Diğer teröseröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyonlar devam ediyor.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Ağrı valiliği tarafından bu gün yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"12 Ağustos 2015 günü saat 21.00 sıralarında bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı’na roketatarlı ve uzun namlulu silahlarlasaldırı düzenlenmiştir. Güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi ile kaçan teröristlerin yakalanması için yapılan operasyonda 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir."

Editör: TE Bilişim