Masaya sen oturdun

Yurt Partisi lideri Sadettin Tantan, iktidarın PKK ile topyekun savaşamadığını, savaşır gibi yaptığını söyledi. Tantan, “Miting, Türk halkını uyutmaya yönelik. İktidar sadece silahlı mücadele yapıyor, parasına, malına el koymuyor. Terörü besleyen sensin. Organize suç örgütüyle masaya oturtulan sensin” dedi.

Miting bir takiye

MHP’li Semih Yalçın, “Teröre Karşı Tek Ses” sloganıyla İstanbul’da düzenlenen, Tayyip Erdoğan’la Başbakan Davutoğlu’nun da katıldığı mitingin takiye olduğunu söyledi. MHP G.Antep Vekili Ümit Özdağ ise, “Devletin terörle mücadelesini engelleyen zihniyetin teröre tel’in mitingi yapması anlaşılır gibi değil” dedi.

Hepsi milliyetçi oldu

CHP’li Kazım Arslan, bölgeyi PKK’ya teslim edenlerin miting düzenlediğini söyledi, “Beceremedikleri mücadeleyi, şarkılı türkülü mitingle çözmeye çalışıyorlar” derken CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Milliyetçiliği ayaklar altına alanlar milliyetçilik taslıyor. AKP, PKK’nın sırtını sıvazlıyordu” diye konuştu.  

 

İktidar terör örgütüyle topyekûn savaşmıyor

“AKP hükümeti, milleti aldatarak PKK ile mücadele ettiği havasını veriyor” diyen Tantan, örgütün parasına ve malına el konulması gerektiğini söyledi.

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, İstanbul Yenikapı’da önceki gün yapılan terörü telin görünümlü miting için “Bu miting, tamamen Türk halkını uyutmaya yönelik bir mitingdir. Samimi olması düşünülemez” dedi. Tantan, “Daha dün bayraktan ve Türklükten rahatsız bir AKP zihniyeti vardı. Teröre karşı tek nefes sloganıyla olacak iş değildir. Terörü büyüten, besleyen sensin. Terörü görmeyen, organize suç örgütüyle masaya oturtulan sensin. Oslo’da İngiliz istihbaratı başkanlığında, kim hangi tehditler karşılığında oturtuldu? Karşılığında ne verildi ne alındı?” diye konuştu. Hükümetin PKK ile topyekûn savaşmadığını, savaşır gibi yaptığını ifade eden Tantan, PKK’ya silahlı mücadeleden başka hiçbir müdahalede bulunulmadığının altını çizdi. Tantan, “Kürtlerin büyük bir bölümü bölgede PKK’ya geçit vermedi. Bu iktidar onları PKK’ya mahkûm etti. Dağlıca’dan bu yana yaşananlar bir proje dâhilinde uygulanıyor. PKK ile mücadele ediyormuş gibi gösteriyor ama topyekûn mücadele etmiyor ki. Sadece silahlı mücadele yapıyor, parasına, malına, mülküne el koymuyor. Parasal destekçilerine bir şey yapmıyor” dedi.

Böyle mücadele olmaz

Tantan şunları söyledi: “Terörle mücadele sadece polis, Silahlı Kuvvetler ve jandarmanın yapması gereken bir mücadele değildir. PKK uluslar arası meşruluk kazanmaya doğru gidiyor. Eğitilmiş entelektüel elemanlarıyla uluslar arası kuruluşlara müracaatlarda bulunuyorlar. PKK’nın Suriye kolu zaten Amerika ile birlikte terör örgütü IŞİD’e karşı savaştığını ifade ediyor. Amerika, İsrail ve Almanya PKK’nın Kandil’deki yuvalarına dokundurtmuyor. Eğitim, her türlü silah araç gereç tedariklerine destek veriliyor. PKK’nın 2002’den bu yana elde ettiği mali kazanımlar açısından büyük bir yelpazesi var. Aldığı silah ve gereçleri parayla alıyor. PKK’nın kendi kurduğu Gümrük kapıları var, bunlara karşı bir uygulama yok. Uluslararası kuruluşlara müracaat eden PKK’lıları dışlatacak diplomatik, örgütlü yapısı da yok.”

Sadece konuşuyorlar

Yurt Partisi lideri, şöyle devam etti: “Gerçekten savaşsalar ve savaşır gibi yapmasalar. PKK’nın barınabileceği tek bir delik bile kalmaz. Şu anda sadece konuşan bir iktidar var. PKK evleri tehdit ederek eleman topluyor. Buna yıllarca geçit vermeyen Kürt aileleri evlatlarını Kürt olmayan ailelere teslim ediyorlar, PKK gelip almasın diye. Hükümet bu konuda ne yapıyor. Şikâyet ettiği, dışladığı PKK’ya mahkûm ettiği korucuların PKK tarafından öldürülmesini seyretti. Şimdi Koruculara tekrar döndü. PKK mali anlamda da çok güçlü. AKP hükümeti, milleti aldatarak PKK ile mücadele ettiği havasını veriyor. Mücadele etme stratejisi bile yok, sadece konuşuyor. 2013 yılında terör finansmanı ve kara para yasası çıkmıştı. Türkiye terör ülkeleri konumuna sokulmasın diye yasayı zorla çıkardılar. Bu yasayı uygulamak gerekiyor. AKP, PKK ile mücadele etme şansına sahip değildir. PKK ile ancak Türk halkı mücadele edebilir. Bunu da Meclis’teki muhalefet partileri engelliyor. ”

Editör: TE Bilişim