Irak'ta serbest bırakılan Türk işçileri taşıyan özel uçak "ANA" Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi.

Esenboğan Havalimanı'ndan kalkan, içinde Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın bulunduğu uçak yaklaşık iki saatlik yolculuğun ardından Bağdat Uluslararası Havalimanı'na indi.

Irak Ulaştırma Bakanı Bakır Cebir Zubeydi tarafından karşılanan Türk yetkililer, daha sonra terminal binasına geçti. Burada yapılan görüşmenin ardından serbest bırakılan işçiler de görüşmenin yapıldığı salona geldi.

1.20150930201811.jpg

Türkeş ve beraberindekiler, işçilerle tek tek ilgilenerek geçmiş olsun dileklerini iletti. İşçilerin özel uçak "ANA"ya geçmesinin ardından, uçak yurda doğru hareket etti.

Uçağın hareketi öncesinde işçilerin yanına gelen Başbakan Yardımcısı Türkeş, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü, ABD'de temaslarda bulunan Davutoğlu'nun geçmiş olsun dileklerini işçilere ilettiğini söyledi.

untitled-2.20150930201825.jpg

Başbakan Yardımcısı Türkeş, Ekonomi Bakanı Zeybekci, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırga ile serbest bırakılan 16 işçiyi taşıyan uçağın akşam saatlerinde Esenboğa Havalimanı'na inmesi bekleniyor.

t.20150930201917.jpg

İŞÇİLER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TARAFINDAN KABUL EDİLECEK

Irak'ta serbest bırakıldıktan sonra özel uçak "ANA" ile Ankara'ya gelecek Türk işçileri Başbakan Vekili Yalçın Akdoğan karşılayacak. İşçiler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.

Editör: TE Bilişim