Irak'ın Musul kentinde 30 yaşındaki Bedel Cemil, IŞİD'in terör saldırılarında korumak için Türkiye'ye gönderdiği ve 4 aydır haber alamadığı 13 yaşındaki kardeşi Mirvan'ı, Edirne'de buldu. Yasa dışı yollardan Bulgaristan'a geçmek isterken bir grup kaçakla yakalanarak yaşı küçük olduğu için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne teslim edilen kardeşini alan Cemil, memleketine döndü.

Musul'da kentinde oturan Bedel Cemil, 4 ay önce IŞİD'in terör saldırılarından korumak için kardeşi Mirvan'ı bir grup akrabasıyla birlikte Türkiye'ye gönderdi. Ancak yasa dışı yollardan Avrupa'ya gitmek isteyen grup içindeki Mirvan Cemil kayboldu. Ağabey Cemil, Irak'tan İstanbul'a gelerek kardeşini aradı ancak bir sonuca ulaşamadı. Bir tanıdığının, kardeşini Edirne'de gördüğünü söylemesi üzerine Edirne Göç İdaresi Müdürlüğü ile temas kuran Bedel Cemil, kardeşinin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde olduğunu öğrenerek Edirne'ye geldi.

'KARDEŞİME ÇOK İYİ BAKMIŞLAR'

Kardeşine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Bedel Cemil şunları söyledi:

"IŞİD saldırıları nedeniyle hayatımızdan endişe ediyorduk. En azından kardeşimi korumak için bir grup akrabamızla birlikte Türkiye'ye gönderdik. Daha sonra kaybolduğunu öğrenip ben de geldim. Ancak 4 aydır İstanbul'da hiçbir ize rastlamadım. Kardeşimi aradığımı bilen bir tanıdığımız Mirvan'ı Edirne'de gördüğünü söyledi. Ben de yetkililerle temas kurarak almaya geldim. Ona çok iyi bakmışlar hepsine teşekkür ederim. Terörü yaşayan herkes Avrupa umutlarıyla memleketlerini terk ediyor. Artık bu savaşlar sona ersin."

Kardeşiyle hasret giderip kucaklaşan Bedel Cemil, onu yanına alarak memleketine döndü.

Editör: TE Bilişim