Suriye resmi haber ajansı SANA, saldırılarda öldürülenlerin büyük kısmının yaşlılar, kadınlar ve çocuklardan oluştuğu öne sürüldü. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, büyük katliam kurbanlarının çoğunun vurularak ya da başları kesilerek öldürüldüğünü duyurdu.

 

IŞİD’in 300 sivili katlettiği iddia edildi

Suriye’nin Deyr ez-zor kentinde 400 sivilin IŞİD tarafından kaçırıldığı aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu rehinelerden 300’ünün öldürüldüğü iddia ediliyor.

Suriye rejimi, IŞİD militanları tarafından ülkenin kuzey doğusundaki Deyr ez-zor kentinde gerçekleştirilen katliamda 300 sivilin öldürüldüğünü açıkladı. Suriye resmi haber ajansı SANA, dün gün boyunca düzenlenen saldırılarda öldürülenlerin büyük kısmının yaşlılar, kadınlar ve çocuklar olduğunu öne sürdü. Bölgeden çelişkili haberler gelirken, Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, terör örgütünün ele geçirdiği el Baghaliyeh mahallesinde aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 400 sivili kaçırdığını duyurdu. Sivillerin hayatından endişe ediliyor. Fransız haber ajansı AFP’ye göre, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, terör örgütünün şehrin kuzeyindeki el Baghaliyeh mahallesini ele geçirdiğini ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 400 sivili kaçırdığını açıkladı. İzleme Örgütü Direktörü Rami Abdülrahman, kaçırılanların tümünün Sünni olduğunu aktardı. İzleme Örgütü, daha sonra yaptığı açıklamada, en az 135 kişinin öldürüldüğünü belirtti. Suriye iç savaşının tüm ayrıntılarını belgeleyen İzleme Örgütü, katliamda öldürülenlerin yaklaşık 80’inin asker ve Şam rejimi yanlısı milisler, geri kalanının ise siviller olduğunu duyurdu. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, katliam kurbanlarının çoğunun vurularak ya da başları kesilerek öldürüldüğü bilgisi de paylaştı.

Yardımın ardından

Suriye’deki katliam, Rusya’nın bölgeye uçaklarla yardım göndermesinden bir gün sonra yaşandı. Öte yandan, rejim güçleri, ülkenin kuzeyindeki Halep vilayetinde IŞİD’e yönelik operasyonlar düzenlemeyi sürdürüyor. Ayrıca ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, IŞİD’in fiili başkenti Rakka’yı vuruyor. Suriye İnsan Hakları İzlem Örgütü, IŞİD’in Deyr ez-zor’un kuzey ucuna doğru ilerlediğini ve el Baghaliyeh mahallesini ele geçirdiğini açıkladı. IŞİD ise üyelerinin Deyr ez-zor’da rejim güçlerine yönelik intihar saldırıları gerçekleştirdiğini bildirdi.

Editör: TE Bilişim