Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili savcılık ve emniyet arasında anlaşmazlık yaşandı. İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş, "17 Aralık soruşturmasını sızdırmak" suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

İstanbul Emniyeti ise "Hangi delil ve suçlamalarla ifadeye çağrıldığı tam olarak anlaşılmadı. Talep mevzuata aykırı" gerekçesiyle Ahmet Arıbaş'ı ifadeye göndermedi.

İfadeye şüpheli sıfatıyla çağrılan Arıbaş, rüşvet ve yolsuzluk davasında bazı bilgileri şüphelilere "sızdırmakla" itham ediliyor. İddialara göre İstanbul Emniyeti "hangi delil ve suçlamalarla ifadeye çağrıldığı tam olarak anlaşılmadı" gerekçesiyle Ahmet Arıbaş'ı ifadeye göndermedi.

7 ŞUBAT KRİZİNE DÖNEBİLİR

İddiaya göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, soruşturmayı yürüten savcı Celal Kara'ya talimat vererek, operasyonla ilgili bilgileri İçişleri Bakanı Muammer Güler'e sızdırdığı gerekçesi ile İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş'ı ifadeye çağırdı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, "İfadeye çağrılma nedeninin anlaşılamadığını" gerekçe göstererek Ahmet Arıbaş'ı ifade vermeye göndermedi.

Bu restleşme sonrası, aynen 7 Şubat krizinde Hakan Fidan için olduğu gibi Ahmet Arıbaş hakkında yakalama kararı çıkarılacağı iddia ediliyor. Kaynaklar, Zekeriya Öz'ün, İçişleri Bakanı Muammer Güler ile ilişkisi ve bağlantısı hakkında sorular sormak amacıyla Arıbaş'ın sorgulanmasını istediğini iddia ediyor.

Editör: TE Bilişim