Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların sorunsuz bir kış geçirmesi için hazırlıklarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi 978 araç ve 2 binin üzerinde personel ile karlı hava şartları ile mücadele edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kış aylarında şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi amacıyla, kötü hava koşulları, kar, buzlanma ve göllenmelere karşı hazırlıklarını tamamladı. İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 2014-2015 kış sezonu için 270 bin ton tuz depoladı. Farklı noktalarda depolanan tuz, buzlanmaya karşı kullanılacak. Gerektiğinde de ilçe belediyelerinin ihtiyaçlarına göre tuz ve solüsyon takviyesi yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi 908 olan araç sayısını da 978'e çıkarttı. Araçlar Edirnekapı'daki Yol Bakım Daire Başkanlığı'na getirilerek bakımdan geçirildi. Araçlara tuzlama yapmaları için aparatlar takılırken, kar küreme tarakları da yerleştirildi.

Büyükşehir belediyesi araçların yanı sıra 2 bin 300'ün üzerinde personel ile karlı hava şartlarıyla mücadele edecek. Bu arada kritik kavşaklarda da yolda kalmalara ve kazalara karşı kurtarıcı ile çekici bulundurulacak.

Editör: TE Bilişim