İstanbul’un Karaköy, Kabataş, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu gibi önemli noktalarında simitçiler kaldırıldı. İstanbul Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Tayfun Karaali simit rantını dağıtmak için böyle bir uygulamaya gittiklerini söyledi. Karaali, üstüne dubleks dairesi ve 5 şirketi olan simitçiler olduğunu söylerken, “Rantı temizlemek için böyle bir karar aldık. Kısa bir süre sonra gerçekten ihtiyacı olan simitçiler alanlarına geri dönecek” açıklamasını yaptı. Karaali İstanbul'da ana arterlerde simitçilik yapan bir kişinin üzerine 4-5 tane simitçi tezgahı olduğunu ve bunun haksız rekabete neden olduğunu söyledi.

Karaali mağdur olan simitçilere Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gereken mali desteğin de işlerine dönene kadar yapılacağını söyledi.

Konuyla ilgili olarak hurriyet.

com

.tr’ye açıklamalarda bulunan İstanbul Simitçiler Odası Başkanı Ali Yücel ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 4-5 yıla kadar simitçilere izin vermediğini bu işi ilçe belediyelerinin yaptığını söyledi. Yücel, “Bu rantı yaratan büyükşehirdir. Şimdi bizi buralardan kaldırıyorlar. Mağdur olan insanlar var” dedi.

 

250 CİVARINDA TEZGAH KALDIRILDI

İstanbul’da yaklaşık 8 bin simitçinin olduğunu söyleyen Yücel, “Bunların yaklaşık 250 tanesi kaldırıldı” derken ana arterlerde iş yapan simitçilerin günde 150-200 arası simit sattıkları bilgisini de verdi. Yücel simitçilerin kaldırılacağı kararının kendilerine önceki hafta Cuma günü verildiğini ve simitçilerin ana arterlerden kaldırılması kararının geçen hafta pazartesi uygulanmaya başladığın söyledi.

Editör: TE Bilişim