Taksim Meydanı'nda izinsiz gösteri yapan gruba polis ekipleri tarafından müdahale edildi. Cumhuriyet Anıtı önünde toplanan 50-60 kişilik bir grup, hükümet aleyhinde sloganlar atarak, çeşitli pankartlar açtı. Taksim Meydanı ve çevresinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, gruptakileri dağılmaları yönünde uyardı.

Polisin uyarılarına rağmen İstiklal Caddesi'ne yönelen ve eylemlerini sürdüren gruptakilere TOMA aracından tazyikli suyla müdahale edildi. Göstericiler ara sokaklara dağılırken, bir grup sloganlar eşliğinde Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

İstiklal Caddesi'nde toplanan ve polisin uyarısına dağılmayan gruba TOMA'larla müdahale edildi. Polis ile göstericiler arasında gerginlik sürüyor.

ATILAN HAVAİ FİŞEK YANGINA NEDEN OLDU

İstiklal Caddesi'nde göstericilerin attığı havai fişek bir binanın 2. katında yangına neden oldu. Yangını söndürmek için gelen itfaiye ekipleri, göstericiler ve polis arasında yaşanan olaylar nedeniyle zor anlar yaşadı. 

Olaylar sırasında göstericilerin polise attığı havai fişeklerden biri, bir binanın 2. katına isabet etti. Havai fişek nedeniyle binada yangın çıktı. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Bu sırada, polisle göstericiler arasındaki olaylar nedeniyle itfaiye ekipleri zor anlar yaşadı. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi ara sokaklarda gerginlik devam ediyor.

ANKARA'DA DA MÜDAHALE VARDI

Öte yandan Ankara'da da izinsiz gösteriye polis müdahale etti. Kendilerine "Ankara Dayanışması" adını veren bir grup da Güvenpark'ta toplandı.

Buradan sloganlarla AK Parti İl Başkanlığına yürümek isteyen grup, eylemlerinin izinsiz olduğu gerekçesiyle çevik kuvvet ekiplerince Meşrutiyet Caddesi'nde durduruldu.

Bu sırada, gruptakiler, caddedeki Halk Bankası binasının kapılarını tekmelemeye başladı ve havai fişek attı. Bunun üzerine polis, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahalenin ardından, gruptakiler ara sokaklara dağıldı.

Bu arada, Türkiye Gençlik Birliği üyesi bir grup da yine Güvenpark'ta bir araya geldi.

Gruptakiler, çeşitli sloganlar atarak AK Parti İl Başkanlığı'na yürüdü. Grup, burada yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

EDİRNE

Edirne'de de izinsiz gösteri düzenlendi. Zübeyde Hanım Parkı'nda toplanan üniversite öğrencileri ve vatandaşlardan oluşan grup, pankartlar ve sloganlar eşliğinde AK Parti İl Başkanlığı önüne kadar yürüdü. Gruptakiler, yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

 

Editör: TE Bilişim