İstanbul’da ihale ve rüşvet operasyonu. Devlet ihalelerinde yolsuzluk iddiasıyla aralarında tanınmış işadamlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Operasyonun TOKİ ihaleleriyle ilgili olduğu ve kent genelindeki çok sayıda adreste aramalar yapıldığı bildirildi. Gözaltına alınan isimler arasında İşadamı Ali Ağaoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğulları, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Halkbank Genel Müdürü’nün de olduğu iddia ediliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün sabaha karşı bazı adreslere yaptığı baskında gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’ne getirildi.

Gözaltında bulunan kişi sayısının 20’den fazla olduğu ve soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

İşte isim isim o iddialar…

BAKAN OĞLU DA GÖZALTINDA!

Operasyon kapsamında İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler,Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın çocukları ile Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaar Çağlayan’ın da bu kapsamda gözaltına alındığı iddia ediliyor..

GÖZALTI YOK BİLGİSİNE BAŞVURULACAK’

Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı, Ali Ağaoğlu’nun gözaltında olmadığını sadece bilgisine başvurulacağını açıkladı.

BELEDİYEYE BASKIN

Operasyon kapsamında emniyet güçlerinin AKP’li Fatih Belediyesi’nde de arama yaptıkları ve Belediye Başkanı Mustafa Demir’i emniyet müdürlüğüne götürdükleri öğrenildi.

HALKBANK GENEL MÜDÜRÜ DE VAR!

Gözaltına alınanlar arasında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da olduğu bildiriliyor.

Editör: TE Bilişim