YARIM MİLYOR DOLAR!

FETÖ’nün yasadışı faaliyetlerini soruşturan Avukat Robert Amsterdam, örgütün sadece bu yıl ABD ekonomisinden eğitim amaçlı yarım milyar dolar çektiğini söyledi.

FETÖ'NÜN OKULLARINA BAKIYORLAR!

Michigan Eyalet Üniversitesi'ndeki bir programa video konferans yöntemiyle katılan Amsterdam, FETÖ kurumlarının, siyasi ilişki ve PR çalışmaları için ciddi para harcadığını ve çok sayıda dinler arası diyalog organizasyonu düzenleyerek bu etkinliklere ABD'li davet ettiğini söyledi. Siyasi yapıyla bu kadar içli dışlı olan bir kurumun hükümet fonlarına ihtiyaç duyacağına dikkati çeken Amsterdam, bu nedenle FETÖ'nün ABD'deki okullarına öncelikle baktıklarını belirtti.

140 ÜLKEDEKİ 2 BİN OKULU İLE ÜSTÜ KAPALI...

FETÖ'ye bağlı okulların kendi aralarında birçok usulsüz finansal işlem yaptığını, ortada büyük bir sahtekârlık olduğunu söyleyen Robert Amsterdam, "Eyalet bütçelerinden aldıkları paraları nereye harcadıklarını tam olarak gösteremiyorlar" sözlerini kullandı. FETÖ'nün ilginç yanının, görünen yapısının altındaki yeraltı örgütlenmesini gizleyebilmesi olduğunu belirten Amsterdam, 15 Temmuz darbe girişiminin bu yapılanmanın açıklayıcı bir örneği olduğunu belirtti.

Fetullah Gülen'in ABD'de farklı platformlardaki bağlantıları nedeniyle Türkiye'de yaşanan her sorunun kamuoyuna kat ve kat abartılarak yansıtılmasını sağladığını söyleyen Amsterdam, FETÖ'nün 140 ülkedeki 2 bin okulu ile üstü örtülü siyasi faaliyetlerde bulunduğunu söyledi. Çok sayıda FETÖ mensubunun 15 Temmuz'dan kısa bir süre önce, Pensilvanya'da yaşayan Gülen'i ziyaret ettiğini anlatan Amsterdam, ordudaki mensuplarının Ağustos ayında atılacağını anlayan örgütün erken davranarak darbe girişiminde bulunduğunun altını çizdi. Amsterdam, "FETÖ, Türkiye'nin geleceğine ve demokrasisine yönelmiş en büyük tehdittir" söylerini kullandı.

Editör: TE Bilişim