Murathan Öztürk, ‘bilinçli taksirle ölüme neden olmak' suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Anadolu 77. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2. duruşmasına tutuklu sanık Öztürk, Çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın (34)  babası Mehmet Selim, ağabeyi Cengiz Kaya ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme Hakimi, Adli Tıp Kurumu'ndan sanık Öztürk'ün süratini azaltmadığı, idare hatası ile direksiyon hakimiyetini kaybederek Kaldırıma çıkıp ölüme neden olduğu gerekçesiyle asli kusurlu, ölen Kaya'nın da kusursuz bulunduğu yönünde rapor geldiğini belirtti.

Davada kararını açıklayan hakim, Öztürk'ün 7 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Sanığın soruşturma aşamasında uzun bir süre kaçarak saklanması, kendi teslim olmadan yakalanmamış olması ve hükmün infazından kaçma ihtimalinin olması nedeniyle tutukluluk halinin de devamına karar verildi. Mahkeme ayrıca Öztürk'ün 2 yıl 6 ay süreyle sürücü belgesinin geri alınmasına hükmetti.

Duruşmada söz alan Murathan Öztürk de, olaydan sonra sahte alkol raporu aldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını savundu. AK Parti Gençlik Kolları başkanlığı yaptığı için basının kendisine linç kampanyası yürüttüğünü iddia etti

Editör: TE Bilişim