Yurdun kuzey, güneydoğu ve doğu kesimlerinde son üç gündür yoğun bir şekilde etkili olan kar yağışları yerini yağmura bırakıyor. Meteoroloji birçok ili çin kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Van, Hakkari ve Şırnak ile sabah ilk saatlerde İstanbul çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Batı Karadeniz kıyıları ile İstanbul ve Trabzon çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Sıcaklıkların ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın; güney kesimlerde kuzey, kuzey kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege ve Batı Akdeniz'in kıyı kesiminde kuzey, Karadeniz kıyı kesiminde batı ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

İŞTE İKİ GÜNLÜK HAVA TAHMİN HARİTASI:

 

 

Editör: TE Bilişim