~~İZMİR’de bir çocuk annesi hamile eşi Yasemin Yüksel’i öldürdüğü iddiasıyla, ağırlaştırılmış müebbet ve 17 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Şeyhmuz Y., ölenin yakınlarına ’siz şerefsizsiniz’ diye bağrıncı duruşma salonu karıştı. Polis ve Jandarma olayları güçlükle önledi. Sanık Şeyhmuz Y., duruşma salonundan çıkartıldı.

Karaburun İlçesine bağlı Mordoğan Beldesi’nde 12 Ağustos 2013 tarihinde bir çocuk annesi ve 3 aylık hamile olan 22 yaşındaki Yasemin Yüksel, 32 yaşındaki eşi Şeyhmus Y. tarafından öldürüldü. Şeyhmus Y., olaydan kısa bir süre sonra yakalanıp tutuklandı. İzmir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, ’Yakın akrabayı nitelikli kasten öldürme’ ve ’Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Şeyhmus Y, avukatı Ufuk Mansuroğlu, öldürdüğü eşi Yasemin Y.’nin annesi Cemile Güven, babası Musa Güven ve kardeşleri ile avukatları Cenan Hüseyin Dirikan katıldı.

KOCASININ İDDİASINA GÖRE KENDİSİNE TECAVÜZ EDİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞ

Sanık Şeyhmus Y., ifadesinde, eşiyle 2011 yılında evlendiklerini, bir çocuklarının olduğunu, aralarında bir sorunun bulunmadığını, evlendikten 1 yıl sonra bir gün eşinin, evlenmeden önce kendisine tecavüz edildiğini söylediğini; ancak daha sonra şaka yaptığını belirttiğini anlattı.

Eşini alıp boşanmak için araçla avukatın bürosuna giderken, avutının işi olduğunu öğrenince gezdikleri sırada tartıştıklarını anlatan Şeyhmus Y., "Çocuğun bende kalmasını istedim. Eşim ’Zaten çocuk senden değil’ deyince çılgına döndüm. Sakinleşmek için sahile doğru yürürken eşimin arkadan attığı taş, başıma isabet etti. Ben de rastgele bıçakladım. Cinayeti planlamadım" dedi.

KIZIMA İFTİRA ATIYOR

Baba Musa Güven ise, "Sanığın savunmasına katılmıyorum. Kızım çok iyidir. Çok temiz, beş vakit namazında birisiydi. Sanığın söyledikleri suçtan az ceza almak içindir. Kızıma iftira atıyor" dedi. Ölenin yakınlarının ifadesinin ardından sanık Şeyhmus Y., ’siz şerefsizsiniz ’ diye hakaret etti. Ölenin yakınları da karşılık verince, ortalık bir anda karıştı. Jandarmanın uyardığı sanık hakaretlerine devam edince, taraflar arasındaki sözlü sataşma devam etti. Araya giren jandarma ve Çevik Kuvvet polisi olayı güçlükle bastırdı.

Sözlü hakaretlerde bulunmaya devam eden sanığın duruşmanın disiplini ve huzurunu bozduğu iddiasıyla Mahkeme Başkanı Hakim Nurettin Küdür, duruşma salonundan çıkartılması için jandarmaya talimat verdi. Sanığın, salondan güçlükle götürülmesinin ardından duruşmaya devam edildi.

Cumhuriyet Savcısı Feyzi Öztürk, mütalaasında sanığın iddia edildiği gibi eşinin kendisini aldatması nedeniyle değil, evlendikten sonra eşine uyguladığı şiddet nedeniyle, eşinin annesine gitmesi ve boşanmak istemesi nedeniyle öldürdüğünü iddia etti. Savcı mütalaasında, sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasının mümkün olmadığı, resmi nikahlı eşinin hamile olduğunu bildiği halde öldürdüğünü ve bu nedenlede belirtilen maddelerden cezalandırılmasına, arabadaki iki yakını için de Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Sanığın avukatı Ufuk Mansuroğlu, savcının mütalasına katılmadıklarını, süre verilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Nurettin Küdür, sanığın savunması için duruşmayı ertelerken gelecek duruşmada 40 polisin hazır edilmesi talimatı verdi.

Editör: TE Bilişim