Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 23 dereceyle Kars'ta ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sistemi altına giren bölgedeki illerde soğuk hava ve don etkili oluyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 23, Ağrı'da 19, Erzurum'da 13, Ardahan'da 11, Iğdır 10 ve Erzincan'da 8 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 6, Ağrı'da 5, Ardahan'da 3, Erzurum ve Iğdır'da 2 derece olması tahmin ediliyor.

Soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Belediye ekipleri, cadde, sokak ve kaldırımlarda buz ve karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan kar kalınlıkları Ağrı'da 27, Erzurum'da 15, Iğdır'da 11, Ardahan'da 9, Kars'ta 8, Palandöken Kayak Merkezi'nde 65, Konaklı'da 81 ve Cıbıltepe'de 27 santimetre olarak ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, soğuk havanın iki gün devam edeceğini, kar yağışının beklenmediğini belirterek, vatandaşları buzlanma, don ve çığ olayına karşı uyardı.

KASTAMONU’DA KÖYLERE ULAŞILAMIYOR

Kastamonu’da 56 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, ilçelerden Ağlı'da 1, Azdavay’da 10, Cide'de 4, Bozkurt'ta 8, Çatalzeytin'de 4, İnebolu'da 5, Küre'de 6, Hanönü'de 8, Pınarbaşı'nda 2, Şenpazar'da 7 ve Taşköprü'de 1 olmak üzere 56 köy yolunda kar nedeniyle ulaşım sağlanamadığı belirtildi.

Açıklamada, kapalı köy yollarının uzunluğunun 867 kilometre olduğu, ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü kaydedildi.

Editör: TE Bilişim