Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dershanelerindönüşümüyle ilgili, “Bu dönüşüm sürecininsağlıklı olması için 2 yıllık süre ön görüyoruz. Eylül2015. O tarihte dershanelerin okullaşmasürecinde son noktaya gelmesini öngörüyoruz” dedi.

"FİTNEYİ BÜYÜTMEDEN NE DOĞRUYSAONU YAPACAKSINIZ"

Ben bir Hadis-i Şerif'e çok önem veririm. 'Yakında büyük fitneler olacak, o fitnelerdeayakta duranlar yürüyenlerden, oturanlar daayakta duranlardan daha hayırlıdır.' Hükümet sözcüsü olarak bunu yapmamış olayım. Bu benim Bülent Arınç olarak duyduğum ızdırabınsonucudur. Fitneyi büyütmeden ne doğruysa onuyapacaksınız. Bu sözüm kime. Önce kendimize kabul edelim ama her gün hükümeti hedef tahtasına oturtarak güzel insanların arasını açmaya çalışanlara buradan istirham ediyorum, fitnenin aleti olmayalım, ne siz ne de biz. Bu ateşin söndürülmesi için herkes elindeki birbardak suyu döküversin. Şu andaki yayınları ben okumakta dinlemekte zorlanıyorum. 10 yıl öncekidosyaları açmanın, daha heybemizi açmadık, deve yükü heybemiz var demenin fitneyi büyütmekten başka sonucu yoktur. Ocak'ta yasayı çıkartıyoruz ve dönüşüm için de gerekli süreyi veriyoruz.

Arınç'ın açıklamasının satır başları;

Bugün sayın bakanımız dershaneler konusunu gündeme getirdi. Bugün bazı basın organları yoğun bir şekilde dershanelerin kapatılmasını gündeme getirdiler. Dershanelerin kapatılması diye bir konu sözkonusu değil. Bu ifade yanlışlıkla kullanılmışsa da düzeltmek lazım.Dershaneler hür teşebbüs sonucu kurulmuş, öğrencileri sınavlar için takviye eden kurumlardır. Anayasa, kanunlarımız bu tarz zorla kapatmalara karşıdır. Bu yüzden kapanmalarının da kelime olarak doğru olmadığını düşünüyorum. O zaman nedir; bizim düşüncemiz günümüz eğitimsisteminde dershanelere ihtiyaç kalmadığıdır. Gündemimizde olan dershanelerin özel okullaradönüştürülmesi projesidir. Dershanelerin özel okula dönüştürülmesini teşvik ediyoruz.

 

 

"EYLÜL 2015'TE DÖNÜŞÜMÜ TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ"

Biz meseleye rasyonel bakıyoruz, bir tarafın penceresinden bakmıyoruz. 16 milyon gencimiz bugün eğitim çağında. Bu bizim zenginliğimiz. Biz buna karşı nitelikli eğitim vereceğiz. Dershaneler konusunun artık fonksiyonunu giderek yitirdiğini ve artık okullaşma noktasına gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hükümet aleyhtarı bir güç gösterisine dönüşen yaklaşım çok doğru bir tavır değildir. Bu mesele halledilecektir. Taslak son şeklini alacak ve Ocak ayında yasalaşması için TBMM gündemine gelecek. Bu dönüşümün sağlıklı olması için de iki yıllık bir süre öngörüyoruz. Eylül 2015. O tarihte dershanelerin okullaşma sürecinde son noktaya gelmesini öngörüyoruz.

Editör: TE Bilişim