Siz Cumhurbaşkanlığı adını kullanarak karşı çıkanlardan oy alma imkanı bulabilirsiniz savı,destek propagandasının özünü teşkil edecek bu tarihi fırsatı kürtler kaçırmamalı dediği öğrenildi! PKK nın ve ayrılıkçı kürtçülerin Başkanlık konusunda bilinçli bir geri durma projesi olduğunu öğrendiğinizde şaşırmadığınız gibi,bu projenin arka planını okuyan uzmanlarda aynı şeyleri söyleyerek tespitlerde bulunuyor!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün de bugünkü grup konuşmasında Başkanlık sistemi konusunda AKP’yle kol kola giren Devlet Bahçeli’ye seslenerek şöyle dedi:

“Başkanlık sistemini kim istiyor? Sadece o değil, Abdullah Öcalan da istiyor. Kendi kitabı yayınlandı. Ne zaman söylüyor bunu 2013’te söylüyor. Kime söylüyor, hükümet yetkililerine söylüyor. Başka, ‘Başbakan’a deyin ki, başkanlık sistemini hızlıca tartışabiliriz’ diyor. Ne zaman söylüyor 2014’te. Bahçeli’ye söylüyorum. Bir daha hatırlatıyorum. Diyeceksiniz ki, bunlar şimdi PKK ile kavga ediyorlardı. 10 dakikada barışırlar. Sonra çıkıp diyecekler ki bizi kandırdılar.”

KILIÇDAROĞLU HANGİ KİTAPTAN BAHSEDİYOR?

AKP hükümeti ile PKK arasında “çözüm süreci” başladığında HDP’li milletvekillerinden oluşturulan heyet (İmralı Heyeti), İmralı’da cezaevinde olan PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmelerde bulundu. Bu görüşmelere, devlet yetkilileri de (MİT ve Kamu Güvenliği Müsteşarı) gözlemci olarak katıldı. Sonrasında Öcalan’la yürütülen bu görüşmelerin tutanakları, yurt dışında PKK’ya yakın yayın organı tarafından "Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa" ismiyle kitaplaştırıldı.

Editör: TE Bilişim