Bugün gazetesine atanan kayyum, personelle ilk toplantısını polislerle birlike yaptı. 'Dünkü yaptığınız yayın paçavraydı, namussuz bir yayındı" diyen kayyum, kendisine itiraz eden gazetecileri polis zoruyla işten çıkardı.

ÇAKAL CARLOS'UN AVUKATI YÖNETİCİ OLDU

Bariyerleri geçerek bugün mesaiye başlayan Bugün gazetesi çalışanlarını bürolarında çelik yelekli organize polisleri karşıladı. Yerlerine oturan gazeteciler ile, bir süre sonra gazeteye kayyum olarak atanan ve bir dönem İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu ile 'Çakal Carlos' olarak bilinen Ilich Ramirez Sanchez'in de avukatlığını yapan Hasan Ölçer toplantı yaptı. Yelekli organize polislerinin de eşlik ettiği toplantıda Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt'u görevden aldıklarını söyleyen kayyum, yeni yayın yönetmenini soran Bugün çalışanlarına, bu göreve henüz birinin atanmadığını ifade etti. "Siz pazardan alışverişinizi yapın, yeni atanacak yayın yönetmeniyle gelip yemeği pişiririz." dedi.


KAYYUMUN İLK İCRAATI: İŞTEN ÇIKARMAK

Yayın politikasının değiştiğini belirterek söze başlayan Hasan Ölçer, personelin çalışmasına devam etmesini, yayın politikasını beğenmeyenlerin iş yerini terk etmesini istedi.


"DÜN YAPTIĞINIZ NAMUSSUZ BİR YAYINDI"

Dün yaptıklarının gazetenin basımının durdurulduğunu söyleyen personele Ölçer, "Dünkü yaptığınız yayın paçavraydı. Namussuz bir yayındı!" karşılığını verdi. Bunun üzerine gazete çalışanları kayyuma, "Gazete bizim namusumuz, söz söyleyemezsiniz!" diye tepki gösterdi. Kayyum da kendilerini itiraz eden muhabirler Bilal Şahin ile Cihan Acar ile birlikte 4 kişinin iş akitlerinin feshedildiğini yüzlerine söyledi. İçerideki polislere de işten çıkartılanların dışarı alınmasını istedi.

4 KİŞİYİ İŞTEN ATTILAR

İşten atılan muhabir Cihan Acar, toplantıda yaşananları şöyle anlattı, " Gazeteyi gösteren Kayyum, 'Bu mu senin namusun, terbiyesizlik yapma, rezillik bu, gazete bu şekilde çıkacaksa eğer, bu düşüncede olan varsa bugün hemen çıksın gitsin, bu şekilde karşı gelenlere tahammül etmeyeceğiz' dedi. Polis eşliğinde çıkartmak istediler."

KONUŞMA YUMUŞAK BAŞLADI

Dün el konulan Kanaltürk, Bugün televizyonlarıyla Millet, Bugün gazetelerinde de işten atmalar başladı. Sabah yaşananları anlatan Muhabir Cihan Acar, "İşimize gelmeye devam ettik. Gazete toplantı yapacaklarını söylediler. Kayyumlar toplantı için bütün çalışanları bir araya topladı. Biz 60 kişi kadardık. Kayyum ve avukatları vardı. Onların yanında da polisler vardı. Çalışanlara, Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt'un görevden alındığını ve yaklaşık bir saat içinde yeni yayın yönetmeni geleceğini, bundan sonra yayın politikasının devam edeceğini söyledi. Gazetenin yeni yayın politikasıyla çıkacağını söylediler. Başta çok barışçıl bir şekilde konuştu. Çalışmanıza devam edin, isteklerinizi karşılayacağız dediler." şeklinde konuştu.

"BU DÜŞÜNCEDE OLAN ÇIKSIN GİTSİN DEDİ"

Kayyuma, "Gazeteci olarak yayınlarımıza devam edebilecek miyiz?" diye sorunca tepki gösterdiğini anlatan Acar, şöyle devam etti: "Basılamayan gazetemizin PDF'lerini alarak, 'Bu mu sizin gazeteniz' dedi. Arkadaşlar da 'bu gazete bizim namusumuz' dediler. Kayyum da, Bu mu senin namusun, terbiyesizlik yapma, rezillik bu, gazete bu şekilde çıkacaksa eğer, bu düşüncede olan varsa bugün hemen çıksın gitsin' dedi. Bu şekilde karşı gelenlere tahammül etmeyeceğiz diyerek tepki gösterdi. Polis eşliğinde çıkartmak istediler arkadaşlarımızı. Arkadaşlar, 'Bu bizim namusumuz' dedikçe polis onların üzerine geldi. İş halterinin feshedildiğini yüzlerine söylediler. Kayyum, arkadaşlarla diyaloga girip 'seni işten atıyorum' dedi. Bu şekilde 20 dakika toplantı sürdü. Bizim ismimizi aldı, 'Bu arkadaşların iş haddini feshediyorum' dedi. Gazete bundan sonra bu şekilde çıkmayacağını net bir şekilde söylediler."

Acar, kendisinin, muhabir Bilal Şahin'in, Erhan Başyurt ve Mehmet Yılmaz'ın işten atıldığını söyledi.

Editör: TE Bilişim