KPSS maratonu bu hafta sonu başlıyor.

Öğretmenlik ve kamudaki A ve B grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 4 oturum şeklinde bu hafta sonu gerçekleştirilecek.

KPSS öncesi ÖSYM'den son uyarılar geldi.

KPSS'ye girişte yanınızda olması gereken evrakları biliyor musunuz? KPSS'ye gelirken yanınızda getirmemeniz gerekenlerin listesi ÖSYM tarafından açıklandı. KPSS sınav giriş yerleri, KPSS oturum süreleri ve diğer tüm bilgiler şöyle:

KPSS SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

 

KPSS cumartesi ve pazar olmak üzere 4 oturumla gerçekleştirilecek. KPSS cumartesi sabah oturumu saat 09.30'da başlayacak. KPSS cumartesi öğleden sonra oturumu ise saat 14.00'da başlayacak.

KPSS cumartesi sabah oturuum süresi 120 dakika olacak. KPSS cumartesi öğlenden sonraki oturumların süresi ise 100 dakika olacak. KPSS pazar sabah ve öğleden sonra oturumlarında ise süre 160 dakika olarak açıklandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) gerçekleştirilecek sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da cumartesi sabah ve öğleden sonra, pazar sabah ve öğleden sonra olmak üzere 4 oturumda yapılacak.

KPSS ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ SINAVI NE ZAMAN?

Tüm adayların, cumartesi sabah oturumuna girmesi ve genel yetenek, genel kültür testlerini cevaplaması gerekiyor. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, sınavın cumartesi öğleden sonra oturumuna ve alanlarına bağlı olarak da 20 Temmuz'da yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) de katılacak.

DİN HİZMETLERİNDE GÖREV ALMAK İSTEYEN ADAYLAR DİKKAT!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda din hizmetlerinde görev almak isteyenler de cumartesi sabah oturumuyla birlikte 18 Ekim'de yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine de (DHBT) katılması gerekiyor.

kpss-kpss-gi̇ri̇ş-yeri̇-kpss-oturumlari-kpss-saat-kaçta-başliyor.jpg

KPSS OTURUMLARI HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER

Her oturumda bir soru kitapçığı ve bir cevap kağıdı kullanılacak. Cumartesi sabah oturumunun süresi iki saat (120 dakika), öğleden sonra oturumunun süresi 100 dakika, pazar sabah ve öğleden sonra oturumlarının süresi ise 160 dakika olacak. Cumartesi sabah oturumunda genel yetenek ve genel kültürden 60'ar soru cumartesi öğleden sonra oturumunda eğitim bilimlerinden 80 soru yöneltilecek.

Pazar sabah oturumunda ise adaylara hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30'ar soru sorulacak. Pazar öğleden sonra oturumunda da adaylara, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30'ar soru yöneltilecek.

​Adaylar sınava, ÖSYM'nin ''http://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden, her oturum için ayrı ayrı edinecekleri sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaport ile girecekler. Sınava giriş belgeleri adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecek.

Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacak.

KPSS'YE GİRİŞTE YANINIZDA BULUNMASI GEREKEN EVRAKLAR

Sınav giriş belgeniz olmadan sınava girmeniz mümkün değildir. Bu nedenle sınav günü belgeniiz yanınızda bulundurmayı kesinlike unutmayın.

Belge üzerinde fotoğrafın bulunması zorunlu. Eğer sınav giriş belgenizin çıktısını alırken üzerinde fotoğraf görünmez ise sınav girişinize izin verilmeyecek.

Adayların sınav giriş belgeleri adreslerine postalanmayacaktır. Bu nedenle her adayın internet üzerinden KPSS sınav giriş belgesi çıktısını alması gerekmektedir. KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKTISI ALMAK İÇİN TIKLAYIN

 

KPSS'YE EHLİYET İLE GİREMEZSİNİZ!

Sınava girerken sınav giriş belgenizin yanı sıra nüfus cüzdanı yada pasaportunuzu yanınızda bulundurmanız gerekiyor. Nüfus cüzdanında TC Kimlik Numarası olmayan adaylar ile pasaportunun geçerlilik süresi dolmuş adaylar da sınava alınmayacaklar.

Bu iki belge dışında üzerinde TC Kimlik Numarası olsa dahil diğer kimlik belgeleri kabul edilmeyeceğinden sınava girişinize izin verilmeyecektir.

KPSS GİRİŞİNDE KABUL EDİLMEYEN KİMLİK BELGELERİ

Sürücü belgesi (Ehliyet), meslek kimlik kartları ve diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belge sayılmayacaktır. Bu belgelerle sınav yerine gelen adaylar mazeretleri ne olursa olsun sınava alınmayacaklar.

KPSS GİRİŞİNDE ÜST ARAMASI YAPILACAK

Sınav giriş yerlerinde adayların üstü sınav görevlileri ve emniyet mensupları tarafından elle yada dedektörler aracılığıyla aranacak.

KPSS'YE GİRERKEN BUNLARI YANINIZDA SAKIN GETİRMEYİN

-Her tür kesici, delici alet ve ateşli silahlar,
-Çanta, saat, cüzdan gibi aksesuarlar,
-Cep telefonu, anahtarlık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlar ile hertür kulaklık.
-Kolye, küpe, bilezik, yüzük (alyans hariç) broş, (basit başörtü iğnesi hariç) ve diğer tüm takılar
-Cam eşya ve metal içerikli eşyalar,
-Her tür elektronik/mekanik cihaz,
- Her türlü müsvedde kağıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar ile cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar,

KPSS GİRİŞİNDE KALEM SİLGİ GETİRMEYİN

KPSS'ye girecek adayların yanlarında kalem, silgi, kalemtraş gibi gereçleri de yanlarında getirmeleri gerekmiyor. Sınav için gerekli bu aparatlar ÖSYM tarafından her aday için özel olarak temin edilecek.

KPSS'YE SU GETİREBİLİR MİYİZ?

KPSS'ye girecek adaylar sınav salonuna 'şeffaf' bir şişede olmak kaydıyla su getirebilecekler.

KPSS giriş ösym uyarıları kpss adayları dikkat kpss ehliyetle giremezsiniz,.png

Editör: TE Bilişim