Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Ankara’da akşam saatlerinde askeri servis araçlarına yönelik bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Patlamayla birlikte ambulansların olay yerine sevk edildiğini aktaran Kurtulmuş, 32 ambulansla yaralıların taşınması işleminin yapıldığını söyledi. Kurtulmuş, “Ayrıca, çok kısa süre içerisinde olay yeri kontrol altına alındıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcımızın başkanlığındaki 7 kişilik bir savcılar heyeti tarafından da soruşturmaya başlandı. Olay yerindeki en ufak, en ince detayına kadar bütün bulgular titizlikle inceleniyor. Saldırının kimin tarafından gerçekleştirildiğine dair bir bilgi bulunmuyor.” şeklinde konuştu. Otopsi çalışmalarına başlandığını belirten Kurtulmuş, kimliklerin kısa bir süre içerisinde kimliklerin ortaya çıkacağını belirtti.

Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Bu tür olaylar sırasında maalesef ilk andan itibaren maalesef bir takım bilgi kirliliği şebekeleri ortaya çıkıyor. Ortalığı bilgileri kirleterek, vatandaşlarımızı korku ve panik içerisine iletmeye gayret ediyorlar. Bu çerçevede zaman zaman Ankara’da başka bombaların patladığı şeklinde bir takım görüşler sosyal medya üzerinde dile getiriliyor. Bu akşam Ankara’da ikinci bir patlama oldu, ama o bir bomba patlaması değil. Güvenlik güçlerimizin şüpheli gördükleri bir paketi infaz etmesi, yok etmesi sırasında ortaya çıkan bir patlamaydı.” ifadelerini kullandı.

kurtulmuş, olayın aydınlatılması için çalıştıklarını, kimsenin endişe etmemesi gerektiğini aktardı. Saldırının sadece orada servis otobüslerindeki askeri personele yapılmış bir saldırı olmadığını kaydeden Kurtulmuş, “Saldırı milletimizin tamamına karşı yapılmış, alçakça, şerefsizce, haince, sinsice yapılmış bir saldırıdır. Sadece saldırıyı yapanlar değil, o saldırıyı yapanları maşa olarak kullananlar. O saldırıyı planlayanlar. Bu saldırının arkasındaki bir takım istihbarat desteklerini, lojistik desteklerini, silah ve mühimmat desteklerini ve hatta siyasal destek verenleri de lanetlediğimizi çok açıkça ifade ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Bu saldırılar karşısında her zamandan daha fazla milli birliğe ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti: “22 Temmuz’dan buyana olanları hep beraber izliyoruz. Dünyanın bir karanlık merkezinden ortak şekilde emirler alırcasına, eş zamanlı olarak harekete geçirilen bir terör heyulasıyla karşı karşıyayız. Çok taraflı, çok yönlü ve bir çok terör örgütünü sahada eş zamanlı olarak kullanabilen bu terör çeteleri, önce Suruç’ta sonra Ankara Gar’ındaki, arkasından İstanbul’daki patlamayla Türkiye’ye göz dağı vermeye çalışıyor. Milletimizi terörün kıskacı ve sarmalı içerisinde bir bataklığa sürüklemeye çalışıyor.”

Editör: TE Bilişim