CHP'den Ankara Büyükşehir Belediyesi için MHP'li Mansur Yavaş'ın adaylığının yeniden gündeme gelmesi, parti içinde de tepkilere neden oldu. Alevi örgütlerinin ardından CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın da Mansur Yavaş'ın adaylığına tepki gösterdi. Yavaş'ın adaylığının yeniden gündeme gelmesini de "içine sindiremediğini" yakın çevresine değerlendiren Karayalçın, "Birçok Parti Meclis üyesi beni arayıp, Mansur Yavaş'a olan tepkisini dile getiriyor" değerlendirmesinde bulundu. -Bu arada, Mansur Yavaş'ın 2011 yılında MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye yazdığı bir mektupta CHP kulislerinde elden ele dolaşıyor. Mansur Yavaş, bu mektubunda MHP'yi, "CHP'lileşmekle" suçluyor.

ANKARA (ANAKA) - CHP'den Ankara Büyükşehir Belediyesi adaylığı için MHP'li Mansur Yavaş'ın adaylığının yeniden gündeme gelmesi, parti içinde de tepkilere neden oldu. Alevi örgütlerinin ardından CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın da Mansur Yavaş'ın adaylığına tepki gösterdi. Bu arada, Mansur Yavaş'ın 2011 yılında MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye yazdığı bir mektupta CHP kulislerinde elden ele dolaşıyor. Mansur Yavaş, bu mektubunda MHP'yi, "CHP'lileşmekle" suçluyor.
eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı, CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, Mansur Yavaş'ın Ankara adaylığı için isminin yeniden gündeme gelmesi üzerine yakın çevresi ile bir toplantı yaptı. ANKA'nın edildiği bilgiye göre, Karayalçın, toplantıda, Ankara büyükşehir adaylığı konusunda genel merkezin kendisinden görüş almamasına üzüldüğünü ifade etti. Karayalçın'ın, "Ben bu kentti yönettim. Üç kez de aday oldum. Ancak bu konuda partinin benim görüşlerime başvurmamasını, beni dinlememesini üzüntüyle karşılıyorum" dediği öğrenildi.
Mansur Yavaş'ın adaylığının yeniden gündeme gelmesini de "içine sindiremediğini" yakın çevresine değerlendiren Karayalçın, "Birçok Parti Meclis üyesi beni arayıp, Mansur Yavaş'a olan tepkisini dile getiriyor" değerlendirmesinde bulundu. 2009 yılında yapılan yerel seçimleri de anlatan Karayalçın'ın, şu değerlendirmede bulunduğu öğrenildi:

-KARAYALÇIN : 2009 SEÇİMLERİNDE YAVAŞ KOMPLO YAPTI-

"2009 yılında CHP olarak seçimi alacak noktadaydık. Ancak son anda Mansur Yavaş, Gazi Üniversitesi hocaları ve Yaşar Okuyan bir anket yayınladı. Bu anket bir komplo anketiydi. Birçok ankette ben birinci Melih Gökçek ikinci sıradaydı. Oy oranı olarak açık ara öne geçtiğim bir anda, bir anda, o anket yayınlandı. O ankette ben üçüncü, Mansur Yavaş ikinci, Melih Gökçek birinci gösterildi. Bu 2009 seçimlerinin sonucunu belirleyen bir anket oldu. Son hafta CHP'ye yönelen seçmenlerin büyük bölümü, Mansur Yavaş'a destek verdi. Ki bu seçmenlerin büyük bölümü de CHP'li idi. Onlarda manipülasyona geldi. Bu CHP'ye karşı yapılmış açık bir komploydu. Oylar Mansur Yavaş ile benim aramda bölününce seçimi Melih Gökçek'e kazandırdılar. Şimdi yine Yaşar Okuyan partiden ayrılmıyor, Mansur Yavaş sahneye çıkıyor. Parti olarak 2009'daki gibi benzer komplo ile karşı karşıyayız."

CHP'nin böyle bir komplo ile ikinci kez karşı karşıya gelmeyeceğini ifade eden Karayalçın'ın, bu konuyu Parti Meclisi gündemine getireceği öğrenildi.
Bu arada, Karayalçın, ANKA'nın sorusu üzerine toplantıyı doğruladı, ancak Mansur Yavaş'ın adaylığı ile ilgili medya üzerinden bir değerlendirme yapmayacağını söyledi. Karayalçın, partinin yetkili organlarında görüşünü dile getireceğini söyledi.

İNCE: KENDİ PARTİSİNDEN ADAY OLAMAYANLA OLMAZ BU İŞLER

İnce, takipçileriyle paylaştığı tweetlerinde şu ifadeleri kullandı:Adaylık önemli değil partimi düşürdükleri duruma üzülüyorum. Partinin adayını danışman Twitter'dan açıklıyor! şu anda o tweet yok! Eski partisini CHP'lileşmekle suçlayan bir kişi CHP'den aday olup olmamayı düşünecekmiş! kendisine ısrarlı teklifler varmış! Israrlı teklifler olduğunu yazdığı tweet de yok meydanda! Partimize de, Cumhuriyet'in başkenti Ankara'ya da yazık oluyor. Amaç parti tabanını sağlam tutup diğer partilerin tabanına güven vermek olmalıdır. Kendi partisinden, başka partilerden aday olamayanı aday yapmakla olmaz bu işler!

Editör: TE Bilişim