MEB önünde toplanan sendika üyeleri, çeşitli sloganlar atarak, dövizler taşıdı.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı da olan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı açıklamada, çıkarılan yasayla MEB'deki 8 bin okul müdürünü görevden alındığını ifade ederek, "Alınabilir, 'alınmaz'demiyoruz ama başarısızsa, liyakatı, kabiliyeti, sevk ve idare gücü yoksa alınabilir. Ama açıkça başarısı gözler önünde olan insanların alınmasını kabul edemiyorum" dedi.
Sayının 8 binle sınırlı kalmayacağını belirten Koncuk, "Yakında 4 yılını dolduracak müdürler, müdür başyardımcıları, müdür yardımcıları var. Onları da aynı akibet bekliyor. 73 bin insanın hakkı gasbediliyor" dedi.
 
Koncuk, MEB'in sorumluluğunda olan bazı düzenlemeleri de eleştiriler getirerek, öğretmenlerin il içi yer değiştirmeleri taleplerinin dikkate alınmasını istedi. Ağustos'ta yapılması planlanan 40 bin öğretmen atamasına ilişkin düzenlemenin de TBMM'de görüşülememesi nedeniyle öğretmen maaşlarının 2 ay geciktiğini belirten Koncuk, atamaların ekime uzaması nedeniyle ağustosta 40 yaşını dolduran öğretmenlerin de yasa gereği atanamayacağını kaydetti.
Koncuk, daha sonra MEB binası önüne siyah çelenk bıraktı. MEB önündeki eyleme MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı bazı sendikaların genel başkanları da katıldı. (AA)

Editör: TE Bilişim