Melih Gökçek’in parodi hesabı olarak twitter’da paylaşımlar yapan @06melihchina hesabının sahibi Ersan Taş, Osman Gökçek’in açtığı hakaret davasını kazandı. 

Taş, 17 Aralık 2013’teki yolsuzluk operasyonundan hemen sonra, 18 Aralık 2013’te bu hesapta Osman Gökçek’in yüzünü, tencere içinde uyuyan bir bebeğin yüzüne yerleştirdiği bir fotoğraf paylaşarak “Kim uyduruyor böyle Osman’ımın bizim yatağımızda uyuduğunu? Osman ortalık sakinleşinceye kadar burada yatıp kalkacak” yazmıştı.

 

‘KORKUTMAK VE SİNDİRMEK İÇİN’

 

Osman Gökçek’in ‘hakaret’ gerekçesiyle İstanbul 42. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açtığı davanın dün görülen ilk duruşmasında bu tweetin ifade özgürlüğü kapsamında kaldığına karar verildi. Davanın ardından BirGün’e konuşan Ersan Taş “Bu hesabın parodi hesap olduğu ortada. Burada toplumun gündemindeki konuları biraz da yumuşatarak mizah yapıyorum. 



Hesabın bu kadar sevilmesi ve takip edilmesi de bu yüzden. Ama mizahtan bile korkuyorlar. Mizahla hükümete darbe yapmaktan suçlanıyorum. Cumhurbaşkanının, başbakanın, Egemen Bağış’ın, Melih Gökçek’in, Osman Gökçek’in açtığı davalarla uğraşıyorum. Bunlar tamamen korkutma ve sindirme amaçlı açılan davalardır” dedi.

 

Bakmadan Geçme:

Editör: TE Bilişim