TBMM Başkan Vekili ve MHP İstanbul MilletvekiliMeral Akşener, güvenlik toplantısının ses kayıtlarına ilişkin "Sınırlarımızın kevgire döndüğünü bilirdik de devletimizin de kevgire döndüğünü gördüm." dedi.

MHP Elazığ Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Bilal Çoban’ın seçim çalışmalarına destek vermek için Elazığ’a gelen Meral Akşener, burada yaptığı konuşmada, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in katıldığı güvenlik toplantısının ses kayıtlarının internette yayınlanmasını değerlendirdi. 

BAŞBAKAN TWİTTER İLE YOUTUBE DEĞİL AĞZINI KAPATSIN

Twitter ile Youtube gibi sosyal paylaşım sitelerinin kapatılmasına da tepki gösteren Akşener, "Ben daha ilk Youtube kapatılacak diye bir bilgi olduğunda Sayın Başbakan'a bir öneride bulunmuştum; bunları kapatmak yerine ağzını kapatsan daha iyi olur diye. Aynı fikre de devam ediyorum." diye konuştu. Toplantıya ilişkin kayıtların sızdırılması ile konuşma içeriğinin vahim olduğunu söyleyen Akşener, “Şimdi ben yani inanamıyorum. Bir kere Oslo görüşmelerindeki ciddiyetsizliğin aynısını orada görüyorsunuz. İkincisi; dinlenmesi ve yani çok önemli bir konunun görüşüldüğü bir toplantının ortam dinlenmesi açısından dinlenebiliyor olması Türkiye açısından vahim. İçeriğine baktığınız zaman, seçim kazanmak için nelere tevessül edilebileceğini görmek açısından vahim. Yani nereden baksanız vahim ama bu konuşmanın içinde beni en çok rahatsız eden yani bir kamu görevlisi ağzından binlerce kilometrelik sınırımızın kevgire döndüğü ifadesidir. Sınırlarımızın kevgire döndüğünü bilirdik de devletimizin de kevgire döndüğünü gördüm ben. Gerçekten çok üzgünüm. Ülkem adına endişem artmıştır. Allah encamımızı hayreylesin” dedi.

ÜLKÜCÜ GENÇLİĞİ BU PROVOKASYONLARA KARŞI UYANIK OLMALI

Meral Akşener, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin sağduyulu, kardeşlik hukukunu ve istikrarı koruyan tavrı ile açıklamalarının millet tarafından büyük takdirle karşılandığını söyledi. Akşener, şunları kaydetti: “Başbakanın her insanı, her sosyal kesimi düşman ettiği bir süreçte Genel Başkanımız Bahçeli’nin kardeşlik hukukunu koruyan sağduyuyu temsil eden istikrarını, hem insani anlamda hem ekonomik anlamda koruyan sözleri, tavrı, davranışları örnektir. Bütün provokasyon tahriklerine rağmen hem MHP teşkilatlarını hem de ülkücü gençliği bu provokasyonlara karşı uyanık olma, tedbirli olma, hem de uymama konusundaki uyarıları, talimatları ve bunların neticesinde yapılan bütün provokasyonlara rağmen ülkücü gençliğin iç kargaşaya neden olmayacak tavırlarının vatandaşımızdan büyük teveccüh kazandığını gördüm.”

Akşener, Başbakan Erdoğan’ın Van mitinginde sesinin kısılmasına ilişkin ise yorum yapmayacağını belirtti.

(CİHAN)

Editör: TE Bilişim