BAŞKANLIK SİSTEMİ ÜLKEYE ZARAR VERİR!

Değişim istediği için MHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan Bolu eski İl Başkanı Mehmet Aydın, ilçe yöneticileri ve üst kurul delegeleri ile birlikte MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener'i ziyaret etti. Eski İl Başkanı Aydın, son günlerde gündemi meşgul eden konularla ilgili konuştuklarını belirtterek, “Bizler Meral Hanıma, Bolu halkının Başkanlık sistemi hakkındaki izlenimlerini aktırdık. Meral Hanım da bize Başkanlık sisteminin ülkemize vereceği zararlar hakkında bilgi verdi” söyledi.

Haber Erk olarak Meral hanımın bu fikrine aynen katılıyoruz. Başkanlık sistemi, Türkiye gibi üniter devlet ile yönetilen ülkeye zarar vereceği gibi Türk Milliyetçilerinin Ülkücülerin yegane parti Mhp'yi 2 partili sistem olan Başkanlık sisteminde eritecektir.

‘VER KOLTUĞU AL BAŞKANLIĞI’ SİYASETİNİ KONUŞTUK

Görevden alınan İl Başkanları ile birlikte Akşener’i ziyaret ettiklerini söyleyen MHP Bolu eski İl Başkanı Mehmet Aydın, “Aynı gün görevden alınan İl Başkanları ile beraber Meral Hanımla yemekte buluştuk. Gündem olarak bir yıl içinde ‘Ver Bilal’i al Başkanlığı’ siyasetinden ‘ver koltuğu al Başkanlığı’ siyasetine nasıl gelindiğini ve Meclis’teki vekillerimizin bu konu hakkında ne düşündükleri hakkında sohbet ettik" söyledi.

Haber Erk olarak zaten bu ver koltuğu al Başkanlığı olan Bahçeli+Erdoğan ittifakının detaylarını köşe yazılarımızda ve haber analizlerimizde yazıyoruz. Meral hanımın da bizim fikrimize katılması doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.

DELEGELERİN YÜZDE 80’İ DEĞİŞİM İSTİYOR

Kongreyle ilgili de açıklama yapan Aydın, "Yaklaşık bir yıldır demokratik sistem içinde üst kurul delegelerimizin yüzde 80’i kongre istemesine rağmen kongre yapamadık. Delegelerin demokratik hakkını engelleyip Başkanlık sistemi için ‘demokrasi’ naraları atanları hayretle izliyoruz. Türk Milleti bunu hak etmiyor” belirtti.

Ülkücü Milliyetçi delegenin yüzde 80'ninin Mhp yönetimi değişsin talebinin zaten bir Türkiye öğrendi. Haber Erk olarak buradaki tehlikeye dikkat çekmek istiyoruz. O da: Bahçeli'nin 2018 kongresi için atadığı delegelerin ak trol olmalarıdır. Veya Osmanlı ocaklarından yetişme şahıslar olmalarıdır. Bu tehlikenin altını fosforlu kalemle çiziyoruz.

Editör: TE Bilişim