Hava durumu son tahminler açıklandı meteoroloji uyardı. Başta İstanbul ve izmir hava durumu olmak üzere 3 gün boyunca yer yer şiddetli sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklıklar ise haftasonu kadar birkaç derece de olsa artıyor. Yağmurun lodosun etkisi ile kuvvetleneceğini belirten meteoroloji, özellikle İzmir, Aydın, Balıkesir, Muğla, Bursa ve Çanakkale hava durumu için uyardı.

Bugün İzmir il geneli ile Çanakkale'nin güney, Balıkesir ve Aydın'ın batı ilçelerinde yağışların kuvvetli lodos ile birlikte kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL HAVA DURUMU ŞİDDETLİ YAĞIŞ 3 GÜN ETKİLİ OLACAK

İSTANBUL hava durumu 11 Şubar tahminlerini meteoroloji açıkladı. Haftasonuna kadar yağışlar kendini gösterecek. Sıcaklıklar birkaç derece artıyor. Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İstanbul için 5 günlük hava raporu

İSTANBUL hava durumu için bugün en yüksek sıcaklık değeri 12 derece olacak ve yer yer etkili sağanak yağışlar görülecek.

 

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Kıyı Ege ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyılarında, öğle saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

SICAKLIK ARTIYOR

Kuzey, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim