Meteoroloji’nin elde ettiği son verilere göre, Türkiye’nin büyük bir bölümünde yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde yağış bekleniyor. Yağışlar, Antalya’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, Adıyaman, Erzincan, Tunceli ve Samsun çevreleri ile Ordu’nun batı ilçelerinde kuvvetli olacak.

Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 2-6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli, Doğu Akdeniz’de yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışlar; Antalya’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, Adıyaman, Erzincan, Tunceli ve Samsun çevreleri ile Ordu’nun batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacak, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgar; Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli, Doğu Akdeniz’de yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarı yapıldı.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde doğusunun aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Çok bulutlu, sabah bölge geneli ile öğle saatlerinden sonra iç kesimleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, kuzeydoğusunun yüksekleri gece saatlerinde karla karışık yağmurlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

ANKARA: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı. (10)

İSTANBUL: Çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı. (12)

İZMİR: Çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı.(18)

ADANA: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (18)

ANTALYA: Çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (18)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(15)

ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, gece saatlerinde yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu. (6)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı.(16)

Editör: TE Bilişim