İstanbul'da dün başlayan sağanak yağış ara ara bugün de devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için çok kuvvetli ve şiddetli yağış uyarısında bulunmuştu. Dün öğle saatlerinde İstanbul'da başlayan yağmur gece saatlerinde yerini gök gürültülü yağmura bırakmıştı. Bugün de yağmur, ara ara etkisini arttırarak devam etti.

ÜMRANİYE'DE EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI

Anadolu yakasında öğleden sonra başlayan sağnak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Ümraniye Yukarı Dudullu mahallesi Acısu Caddesi ve çevresindeki sokaklar sağnak yağmur nedeniyle göle döndü. Birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla tıkanan rögar kapaklarını açtı. Göle dönen caddede sürücüler zor anlar yaşadı. Su basan sokakların girişi vatandaşlar tarafından ahşap masa ve çöp tenekeleri ile kapatıldı. Bazı vatandaşların binanların girişine çuvallar koyarak tedbir aldığı görüldü. Su basan yerlere itfaiye ve belediye ekipleri geldi. Öte yandan mahalleli her yağmur yağdığında bu manzarayla karşılaştıklarını belirterek yetkililerin bir an önce tedbir almasını istedi.

KARTAL'DA ARAÇLAR ALT GEÇİTTE KALDI

İstanbul'dan dünden itibaren başlayan yağmur, özellikle Anadolu yakasında etkili oluyor. Birçok aracın mahsur kaldığı bölgelerde hayat felç oldu. Kartal'da yollarda su birikintileri oluştu. Birçok araç, köprü altlarında biriken suda mahsur kaldı. Kentin bazı bölgelerinde rögarlar taştı. İtfaiye ekipleri, araçları kurtarmaya çalıştı. Yağmurun bu gece de etkisini sürdüreceği ifade ediliyor.

VATANDAŞLARIN ŞEMSİYE İLE İMTİHANI

Üsküdar'da etkili olan yağmur ve rüzgar şemsiye ile sokağa çıkan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağmurdan korunmak için şemsiyelerini açan vatandaşlar adeta rüzgarın azizliğine uğradı. Çok sayıda vatandaş kuvvetli rüzgar nedeniyle şemsiyelerini çöpe atmak zorunda kaldı. Çöpler kırık şemsiyelerle dolunca belediye ekipleri boşaltmak zorunda kaldı. Marmaray Üsküdar İstasyonu'ndan inen yolcular ile vapurlarla Üsküdar'a geçen vatandaşlar rüzgar ve fırtnaya yakalandı. Rüzgar ve yağmurdan korunmak için yanlarındaki şemsiyelerini açan vatandaşlar, uzun süre mücadele etmek zorunda kaldı. Ters dönen şemsilerini düzeltmek için dakikalarca uğraşan vatandaşlar sert esen rüzgar nedeniyle çaresiz kaldı. Bazı vatandaşlar kırılan şemsileriyle ilginç görüntüler oluşturdu. Kırılan şemsiyeler nedeniyle Üsküdar Sahili'ndeki bazı çöp bidonları ağzına kadar doldu.

METEOROLOJİ'DEN 'ŞİDDETLİ YAĞIŞ' UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Anadolu Yakası, Bursa ve Yalova'da bu gece itibariyle kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Açıklamada, Çarşamba günü Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Düzce, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde çok kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle; "ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren etkisini arttırarak Yalova, Bursa ve İstanbul Anadolu Yakasında kuvvetli (20-50 kg/metrekare ), Sakarya ve Kocaeli çevreleri ile yarın (Çarşamba) Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

KADIKÖY BELEDİYESİ KRİZ MASASI OLUŞTURDU

Kadıköy Belediyesi ekipleri, yağmurdan kaynaklanabilecek olumsuzluklara karşı önlem aldı. Önlemlerle ilgili yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ıslah çalışmasını sürdürdüğü Kurbağalıdere'nin daralma olan noktalarında taşma riskine karşı önlem alındığı belirtildi. Dün geceden itibaren  Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Başkan Yardımcıları, Müdürler ve Arama Kurtarma Ekibi (BAK Kadıköy) 24 saat boyunca görev yaptığı açıklandı. Vatandaşların acil bir durumda 444 55 22'den Kadıköy Belediyesi ile iletişime geçmesi istendi.

Editör: TE Bilişim