"AKP referandumda 50'den fazla vekilden oy kaybedebilir"

MHP Genel Başkan Adayı Oğan, Başkanlık sistemi ve MHP'yle ilgili çok kritik değerlendirmelerde bulundu. Başkanlık sisteminin gelmesi halinde MHP'nin işlevsiz hale getirileceğini savunan Oğan, "AKP referandumda 50'den fazla vekilden oy kaybedebilir" şeklindeki çarpıcı açıklamasını yaptı.

"BAŞKANLIKTA MHP'NİN KAPISINA KİLİT VURULACAĞI ORTADADIR"

15 Temmuz'dan sonra kendisiyle birlikte başkanlık yarışına giren herkesin partiden ihraç edildiğinin hatırlatılmasıyla gelinen son durum hakkında görüşleri sorulan Oğan, "Ömrünü bu davaya vermiş, yıllardır parti içerisinde olan, yıllardır Bahçeli ile olan ben dahil 40 yıllık dava arkadaşları ne olduğunu anlayamıyor" değerlendirmesini yaptı. "Daha düne kadar Bahçeli o kadar ağır sözler söyledi ki… Başkanlık projedir dedi. Şimdi bakıyoruz, başkanlığı savunuyor" söyleyen Sinan Oğan, "Yıllarca Erdoğan'a çok ağır ithamlarda bulundu. Şimdi fiili durum var diyorlar. Fiili durumu hukuki duruma büründürmenin ne anlamı var? Biz MHP olarak parlamenter sistemi savunduk. Başkanlık sistemi adına ne derseniz deyin, içeriği başkanlık olan iki partili sistemdir. Bu sistemde MHP'nin kapısına kilit vurulacağı ayan beyan ortadadır" ifadelerini kullandı. Sinan Oğan, Bahçeli'ye "Kurultayı toplayalım, aday olmama sözü verelim, ülkücü irade başkanlık sistemine oy verecek mi bakalım" çağrısı da yaptı.

"ÖZGÜRCE OY KULLANILIRSA AKP 50'DEN FAZLA VEKİLİNİ FİRE VERİR"

"Devlet Bahçeli'nin başkan yardımcılığı karşısında evet deme pazarlığına girer mi? Parlamentoda oylama olursa MHP'liler ne der?" sorusuna cevap veren Sinan Oğan, "Bize bu başkan yardımcılığı konusu kulağımıza geliyor. Bu başka bir isim de olabilir. Milletvekili arkadaşlarımız durumdan çok rahatsız" diye yanıt veren Oğan, şu sözleri kullandı: "Oylamanın Meclis'ten geçememe ihtimali var. AKP milletvekilleri oy verilecek sandık ile perdenin arasında milletvekillerini doldurarak bağımsız oy kullanılmasını engelliyor. Sandık ile perde arasına içeriye milletvekili sokulup, özgür oy kullanmaya engel olursa minimuma düşer fire sayısı. Eğer partiler sandık ile perde arasına bir hat çekip, hattın ötesine kimseyi sokmazsa 50'den fazla AKP milletvekili buna karşı çıkacaktır. MHP'lilerin de üçte ikisi başkanlığa hayır diyecektir. Oy verme yeri güvenliği sağlanırsa Türkiye'nin güvenliği sağlanır. CHP'lilerin milletvekili çoğunluğu var, onlar bunu sağlayabilir. Gerekirse etten duvar olabilirler. Vekillerin özgür bir şekilde oy verilmesi sağlanmalı. Bu güvenlik sağlanırsa Başkanlık sistemi geçmeyecek."

Editör: TE Bilişim