~~MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kritik Tunceli ziyareti başladı. Bahçeli Tunceli'de yaptığı ilk açıklamada Dersim olaylarıyla ilgili 'isyandır' açıklaması yaptı.

Bahçeli, "1937-38 hadiseleri isyandır ve bu isyana katılanlar bölücü teröristlerdir" dedi.

Bahçeli saat 10:50 itibariyle Tunceli Valiliği'ne geldi. Valilik önünde toplanan bir grup, Bahçeli’yi bozkurt işareti yaparak karşıladı. Gruptakiler “Devletin başına devlet gelecek” sloganları attı.

Bahçeli ziyaretinin ilk durağı olan Tunceli Valiliği önünde ilk açıklamasını yaptı:

Ziyaretimizi sabote etmeye ve engellemeye çalıştılar. Davutoğlu, geçtiğimiz Salı günü şahsıma meydan okumuştur. Başbakan öylesine çıldırmıştı ki. 'Buyrun gidin cesaretiniz varsa bunu Tunceli’de de söyleyin' demiştir. İşte Tuncelideyim. Türk milletinin güzide evlatlarıyla bir aradayım. Devlet milletiyle Tunceli’de.

Vatan topraklarında gidemeyeceğimiz yer yoktur. Biz Türkiye’yeyiz, büyük Türk milletinin onurlu evlatlarıyız. Davutoğlu, bilmiyor, öğrenmediyse kendisine hatırlatıyorum. Bizde mangal gibi yürek demir dağları eritecek cesaret vardır. Özür lobisi kurmak iç barışa katkı sağlamaz. İç ve dış mihrakalara karşı uyanık olmalıyız. Hiçbir ahlaksız sürece müsamaha gösterilemez.

devlet-bahceli-tuncelide-dersim-olaylariyla-ilgili-isyan-dedi-ve-olaylara-karisanlara-terorist-dedi

İSYANDIR

1937-38 hadiseleri isyandır ve bu isyana katılanlar bölücü teröristlerdir.

Ben Tunceli'de olduğuma göre başbakan ne yapacaktır. Mahcup olmuş, mağlup düşmüş bu şahsiyet bundan sonra nasıl başlbakanlık yapacaktır.

Devlet diz çökmez. Devlet el de etek de öpmez. Devlet zarara düşerse milletin bozgun yaşaması kaçınılmaz olacaktır. Eğer diz çöksek, el öpsek, taviz versek bağımsızılığımzdan bahsedemeyeceğimiz gibi Tunceli ilimiz de olmayacaktı. Bu kutlu vatan hepimizindir. Acılarımız, sevinçlerimiz ortaktır.

Hazreti Ali bizimdir, 12 imam her şeyimizdir. Allahımız bir, peygamberimiz, kıblemiz bir, dinimiz bir, milletimiz bir, geleceğimiz bir ve aynıdır. Başbakan'ın korku deryasını kırmak için Tunceli'ye konuk olduk."

Devlet Bahçeli, sözlerini "Ne mutlu diyene" diye tamamladı.

Konuşmasında Pir Sultan Abdal'dan bir dizede okuyan Bahçeli, Başbakan Davutoğlu'na isyan çağrısı yaptı.

CEMEVİ ZİYARETİ İPTAL

Hazırlanan programa göre ilk olarak Tunceli Valiliği'ni ziyaret edecek olan Bahçeli, ardından cuma namazı için camiye gidecek.

Bahçeli'nin Tunceli programına göre daha sonra Cuma namazını kılması sonrasında esnaf ve cemevini ziyaret etmesi bekleniyordu. Ancak son iki programda değişikliğe gidildi. Esnaf ziyareti ve cemevine yapacağı ziyaret MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin programından çıkarıldı.


 

Editör: TE Bilişim