MGK belgeleriyle başlayan fişlemetartışmalarına MHP'de katıldı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MİT'e hükmeden gücün kendi partililerine yakın iş adamlarını da fişlediğini iddia etti. Büyükataman, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Başbakan'ın yaveri durumuna düşürüldüğünü savundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 2014 yılı bütçe tasarısı görüşülmeye başlandı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MİT'in bugüne kadar çok önemli görevleri yürüttüğünü söyledi. Büyükataman, MİT'in siyasallaştırıldığını savunarak AK Parti'yi kurumu işlevsizleştirdiğini iddia etti.
 
"MİT MÜSTEŞARI YAVER DURUMUNA DÜŞTÜ"

MİT'in bütçesinin ülke istihbaratı düşünüldüğünde normal karşılanması gerektiğini de söyleyen Büyükataman, konuşmasında MİT'i bölücülerle yapılan görüşmede kullanıldığını iddia etti. Büyükataman şöyle konuştu: 

"Türk milletine hizmet için kurulan, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü için vazife görmesi icap eden MİT, ne yazık ki ülkemizde bölücülerle yapılan AKP pazarlıklarında görev ifa etmektedir. Oslo'da sergilenen rezilliklerin başaktörü bugün ne yazık ki MİT Müsteşarı olarak görev yapmaktadır. Süleyman Askerî gibi kahramanların kutsal makamını işgal eden bu zihniyet, bölücülerle kucaklaşmakta, PKK açılımında aktif rol almaktadır. 

"MHP'LİLER FİŞLENDİ İDDİASI"

Ne acıdır ki Teşkilata hükmeden güç, bölücülere karşı bu kadar hoşgörü, sevgi ve sempatiyle yaklaşırken Hükûmete de MHP'li iş adamını fişleyerek yardımcı olacak zamanı da bulabilmektedir. Millî İstihbarat Teşkilatımız âdeta AKP'nin istihbarat örgütü, Sayın Müsteşar da âdeta Sayın Başbakanın istihbarat yaveri durumuna düşmüştür. Sayın Müsteşara yüce Türk milletine hizmet etmekle mesul Millî İstihbarat Teşkilatının Müsteşarı olduğunu hatırlatmakta fayda mülahaza ediyoruz. 

"BÖLÜCÜLÜK SUÇLAMASI"

Bölücü teröristler tarafından 'bizim' diye anılacak kadar samimi ilişkiler kurmuş olan bu zihniyetin ülkemizin ve devletimizin geleceği açısından acilen ortadan kaldırılması elzemdir. AKP'nin baskıcı, özel hayata müdahale edici siyaseti devam ettikçe MİT'in de bütçesinin artmaya devam edeceği görülmektedir. Bizim temennimiz milletimizin hizmetinde kullanılması gereken bütçenin MİT'in teknik ve insani gücünün geliştirilmesi yönünde kullanılmasıdır."

Editör: TE Bilişim