Irak ve Suriye'de toprak kazanımları elde ettikten sonra "İslam Devleti" adıyla halifelik ilan eden IŞİD terör örgütünün iki hafta önce başlattığı saldırıların hedefinde Suriye'nin Kürt kenti Kobani var.

BİR ANDA DÜNYA GÜNDEMİNE OTURDU

1912 yılında Konya-Bağdat demiryolu hattındaki sıradan bir durak olan Kobani, şimdi dünya gündeminde. Araplaştırma politikası kapsamında adı resmen Ayn el-Arab (Arab Gözü) olarak değiştirilen Kobani, Suriye iç savaşında 3 bin 850 kilometrekarelik bir toprak olmaktan çok daha büyük bir öneme sahip. IŞİD'in "Ayn el İslam" (İslam'ın Gözü) yapacağını duyurduğu Kobani, Suriyeli Kürtler için Esad sonrası dönemde kalıcı olamasını planladıkları özerk yönetimin temelini atıyor.

MHP'Lİ VEKİLDEN KOBANİ AÇIKLAMASI

Kürtler için büyük önem arz eden Kobani'nin kelime anlamı için farklı yorumlar yapılırken, MHP'li Sinan Oğan'dan sürpriz bir açıklama geldi. Twitter hesabından Suriye türkmenlerinin Kobani tweetini kendi hesabından okurlarıyla paylaşan Oğan, Kobani adının Alman demiryolu şirketinin ingilizce company kelimesinin kürtçeleştirilmiş hali olduğunu söyledi.

İŞTE MHP'Lİ OĞAN TARAFINDAN PAYLAŞILAN O MESAJ;


Editör: TE Bilişim