Eskişehir’de MHP’lilerin seçim standının önünden iddiaya göre AK Parti bayrağı sallayarak geçen iki kişinin tutumu üzerine çıkan tartışmada polis, MHP’lilere biber gazı sıktı. Gruba müdahale eden polisin bu sırada bir gencin gözüne biber gazı kapsülü ile vurduğu öne sürüldü. Polisin sıktığı gazdan çok sayıda MHP’li ile çevreden geçen vatandaş da etkilendi. Biber gazı sıkan polise MHP’liler, “Biz terörist miyiz biber gazı sıkıyorsunuz? Yazıklar olsun.” diyerek tepki gösterdi. MHP’liler ile polis arasındaki gerginlik, MHP’li yetkililerin araya girmesiyle son buldu.

Eskişehir Köprübaşı bölgesinde bugün iki kez MHP ile AKP arasında gerginlik yaşandı. AK Partililer, Köprübaşı bölgesindeki MHP il binasının tam karşısına stant kurup seçim çalışması yapmaya başladı. MHP il binasının 30 metre önünde yapılan bu durum MHP’lileri tahrik etti ve iki grup arasında bir süre sonra tartışma çıktı. Tartışma sonrası iki grup arasında çıkan kavgayı polis ayırdı.

Bu yaşanan olay sonrası MHP’liler de bu kez AK Partililerin karşısına seçim stantı açtı. Polis, köprü üzerinde geniş güvenlik önlemi aldı. AK Partililer bir süre sonra buradaki çalışmalarını sonlandırdı. 

MHP’lilerin parti binasının önündeki köprü üzerindeki seçim standı dururken ilginç bir olay yaşandı. İddiaya göre ellerinde AK Parti bayrağını sallayan iki kişi MHP standının önünden geçti. MHP’liler ile bu iki kişi arasında tartışma yaşandı. Tartışma kısa sürede büyüdü ve devreye polis girdi. Bölgede hazır bekleyen polislerin içerisinden birkaç görevli MHP’lilere biber gazı sıktı. Bu sırada bir polisin biber gazı kapsülü ile bir gencin gözüne vurduğu öne sürüldü. Söz konusu gencin gözaltı morardı. 

Polisin sıktığı biber gazı başta stantta yer alan MHP’liler ile çevreden geçen vatandaşları olumsuz etkiledi. Gözleri yanan vatandaşlar, yine çevredeki vatandaşların yardımıyla gözlerini su ile yıkadı, limon sıktı. Bunun üzerine MHP’liler ile polis arasında gerginlik çıktı. MHP’li vatandaşlar, polise sert tepki gösterdi. Bir MHP’li yetkili, telefonla aradığı birisine, “Bize gaz sıkıyorlar. Burada onlarca insan toplantı. Biz terörist miyiz bize gaz sıkıyorlar. Gelin bu işin çaresine bakın.” diyerek tepkisini dile getirdi. 

Bir başka MHP’li ise polise, “Size yazıklar olsun. Sizlere sahip çıkan, destekleyen bizleriz. Biz terörist miyiz bize biber gazı sıkıyorsunuz? Çok ayıp, yazık.” sözleri ile polise olan sitemini dile getirdi. 

Olaylar sırasında, gazeteciler de tartaklanmak istendi. Bu arada MHP’liler ile polis arasındaki gerginlik nedeniyle bir tramvay 15 dakika bölgede beklemek zorunda kaldı. Gerginlik bazı MHP’li yetkililerin devreye girmesi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim