Ülkücülük davasından 10 yıl 6 ay hapis yatan Yeniçağ yazarı İsmail Türk, ülkücüler tarafından ölüm tehditleri aldığını söyledi. KRT'de Çağlar Cilara'nın programına katılan Türk, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'ın kendisini televizyon ekranlarından hedef gösterdiğini söyledi ve şöyle konuştu:

"Televizyonda kendisi beni hedef gösteriyor. Korku esasında çok insani bir şeydir. Korkmaz mıyız, korkuyoruz. Şimdi bizi hedef gösteriyor, ocaklardan hakaretlere maruz kalıyorum, küfürler ediyorlar. Seni vuracağız, öldüreceğiz, asacağız keseceğiz diyorlar. Maalesef hafızası olmayan gençlik ve topluluk haline getirilince sizin emeğiniz gözardı ediliyor. Koruma talep edeceğim. Mesele ölmemiz değil, mesele benim yüzümden etrafımdaki insanların üzülmesini engellemek. Bizim burada kendimizle ilgili korkumuz yok, korkumuz olsa yıllardır haksızlıklara karşı muhalefet yapmayız."

NESEBİ GAYRİ SAHİH TARTIŞMASI

Türk, Adan'ın, Genel Başkan değişikliği isteyenler için, "Nesebi gayri sahih kişiler" açıklamasını kendisinin yaptığına inanmadığını söyleyerek, "Ben Celal Adan'ın böyle bir şey yaptığını hala düşünmüyorum. Yaptırıldığını düşünüyorum. Genel merkezin adetidir, yazarlar, önünüze koyarlar, bunu açıkla derler. Genellikle geçmişte böyle bir şey olduğu için Celal Adan'ın kendi iradesi ile yaptığını düşünmüyorum. Ama Celal Adan'ı şuradan kınıyorum; yani 65 yaşına gelmişsiniz, kaç dönem milletvekilliği yapmışsınız, bu hep ülkücülerin emekleri ile olmuş, kendi emekleride var tabiki. Ama artık insanların gönlüne girmek yerine, bir dönem daha milletvekili olabilmek için bu insanlara hakaret etmeyi doğru bulmuyorum" diye konuştu.

"MERAL AKŞENER'İN OY ORANI YÜZDE 39"

İsmail Türk, Meral Akşener'in oy oranının yüzde 39 civarında olduğunu da belirtti. Ak Partili kadın kolları üyelerinin bile Akşener için çalışmak istediklerini söyledi.

Akşener için MHP yönetiminin 'paralel' imasında bulunması ile ilgili olarak konuşan Türk, 7 Haziran seçimlerinden sonraki süreci hatırlattı ve şöyle konuştu:

"AKŞENER PARALEL OLSAYDI BAKANLIK TEKLİF EDERLER MİYDİ?"

"Meral Akşener'e Bakanlık ve Başbakan Yardımcılığı teklif edildi, eğer Akşener paralel ise paralelle mücadele eden AKP, Meral Akşener'e bu teklifi yapar mıydı? Meral Akşener bu teklifi kabul etseydi, paralelle mücadele edecekti."

"TUĞRUL TÜRKEŞ'İ YENİDEN MHP'DE GÖRMEK İSTERİZ"

İsmail Türk, MHP'den ayrılarak Ak Parti'ye geçen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'i yine MHP'de görmek istediğini de söyledi. Türk, "Günah müslümanlar içindir, tövbe de müslümanlar içindir. Yanlış yapmayan hiçbir varlık yoktur. Sizin en sevdikleriniz, anneniz babanız yanlış yaptığında onları çöp tenekesine atıp yok edebilir misiniz? Edemezsiniz, o anda kızarsınız. Tuğrul Türkeş bize rahmetli Başbuğ'dan kalan hatıradır. Bütün Türkeş ailesinin MHP'de etkin olmaları beni rahatsız etmez mutlu eder. Niye AKP'de olsun" dedi.

"TÜRKEŞ'İ AK PARTİ'YE BAHÇELİ GÖNDERDİ"

İsmail Türk ayrıca Türkeş'i Ak Parti'ye Bahçeli yönetiminin gönderdiğini de ima etti.

Editör: TE Bilişim