MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, kampanyaya ilginin büyük olduğunu belirterek, “Halkımızdan da ciddi bir yardım var. Belli bir neticeye ulaştıktan sonra oradaki eş değer partimiz olan Milliyetçi Türkmen Partisi’ne bu bağışlar gönderilecek” diye konuştu.

Destek çığ gibi
Toplanan yardımları TIR’larla göndermeyi planladıklarını ifade eden Halaçoğlu, MHP’nin TBMM Grubu’nun tamamının kampanyaya katıldığını açıkladı. Bazı vekillerin 5 bin, bazılarının 10 bin lira yardım vermeyi taahhüt ettiklerini söyleyen Halaçoğlu, şöyle konuştu: “Yardım kampanyası için belirlediğimiz miktarda bütün arkadaşlarımız destek sağladı. Ben ’10 bin lira olsun’dedim, bazı arkadaşlarımız ’5 bin lira olsun’dedi. Bizim vereceğimiz destek toplamda 300 bin ila 400 bin lira arasında değişiyor. Bu desteği büyük bir destek olarak görmüyoruz. Vatandaşın desteği de çok önemli. Vatandaşlarımız 100 bin lira ile 50 bin lira arasındaki rakamlarda destek oluyor.”

Bankada hesap açıldı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kampanyaya katılma çağırısı yaptığını da anımsatan Yusuf Halaçoğlu, vatandaşların Ziraat Bankası’nda açılan hesaba para yatırarak yardımda bulunabileceklerini ifade etti.
Halaçoğlu, giyecek ve kuru gıda yardımları da Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından toplandığını söyledi.

Editör: TE Bilişim