Akşam saatlerinde MHP’nin Bağcılar İlçe Başkanlığı binasına asılan pankartta, 'ceket:emanet, makam:emanet, ülke zaten Reza'ya emanet' ve 'hırsıza uyma hırsız olma, Bağcılar halkı uyuma' sözlerine yer verildi. Polis ekiplerinin birkaç kez sözlü olarak indirilmesini talep ettiği pankart, resmi bir yazı olmadığı gerekçesiyle 5 saat boyunca ilçe binasında asılı kaldı. Bu süre içerisinde olayı haber alan partililer ilçe binasına akın etti. Daha sonra Bağcılar MHP İlçe Başkanlığı binasının önünde açılan pankart, polisler tarafından alınarak götürüldü. Parti yetkililerinin pankartta yer alan MHP logosunu keserek alması dikkat çekti. Müdahale sırasında partililer, İstiklal Marşı okuyup "Hırsız var" diye bağırdı. Toplanan kalabalık ayrıca, 'Meclis'te hırsız istemiyoruz' ve 'hırsız var' sloganları attı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Bağcılar İlçe Başkanı Onur Yeşil, üçüncü pankartı da asabileceklerini söyledi. Yeşil, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“İki pankart çalışmamızda 17-25 Aralık’la alakalı 9 büyük ilde konferansalar düzenlendi. Bunun adınıda yolsuzluk ve rüşvet haftası olarak ilan ettiler. Bu haftaya binaen bizlerde destek olmak maksatlı ilçe teşkilatlarımızla ve bizim yapmış olduğumuz bir pankart çalışmamız oldu. Bizce bunun herhangi bir şeklide hakaret içeren bir tarafı yok. Tamamen 17-25 Aralık'la alakalı bunlara ithafen yapılmış bir çalışmaydı. İlk pankartımızda cumhurbaşkanımızın 1999 yılında söylediği “Eğerki birgün duyarsanız Recep Tayyip Erdoğan zengin olmuş bilinki haram yemiştir” sözü kendisine ait bir sözdür, 99 yılına aittir. Bugün de sayın başbakanımızın fotoğrafıyla birlikteki fotoğraf biraz da mizahi ortamları ortaya koyan bir fotoğraf. Bir ceketin kendisine büyük geldiğiyle ilgili. Sosyal medyada paylaşılmış bir şey; 'ceket emanet, makam emanet, ülke zaten Reza’ya emanet', 'biliyoruz ki bir ihanet var, umudunu yitirme Türkiye; milliyetçi hareket var' yazılı bir pankart ve dört eski bakanın da resimlerinin olduğu bir pankart çalışmasıydı. Altına da 'Hırsıza uyma hırsız olma, Bağcılar halkı uyuma' diye bir slogan kendimiz geliştirmiştik bunlar yazılıydı.

Editör: TE Bilişim