“Hükümeti övmek isteyen çevreler, bin yıl sürecek 28 Şubat sürecinin 11 yılda bittiği propagandasını yaparken, uygulamalar ise tam tersini söylüyor.
Siyasi tarihin en karanlık dönemi olan 28 Şubat sürecinde “fişlenen” İslami grup ve cemaatler, bugün de aynı muameleye maruz bırakılıyor” açıklamasıyla son günlerde medyada büyük yankı uyandıran fişleme olaylarına tepki gösterdi.
Milli Gazete, bugün manşetten MİT eliyle yapılan "Fişlemelere" tepki gösterdi.

UYGULAMALAR TERSİNİ SÖYLÜYOR

"Hükümeti övmek isteyen çevreler, bin yıl süreceği söylenen 28 Şubat sürecinin 11 yılda bittiği propagandasını yaparken, uygulamalar ise tam tersini söylüyor" hatırlatmasında bulunan Gazete, hükümetin 28 Şubat uygulamalarını sürdürdüklerini kaydetti.

MİT'İN FİŞLEMELERİ BAŞBAKAN'I TEKZİP EDİYOR

Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz Ağustos ayında söylediği, "Bizim fişleme gibi bir sanatımız yok. Böyle bir derdimiz de yok.

Ben fişlendiğimi biliyorum; arkadaşlarımın fişlendiğini biliyorum ama biz böyle bir yola hiçbir zaman tevessül etmedik.

Bunlara tamamıyla karşıyız” sözlerini hatırlatan Milli Gazete, son çıkan belgelere atıfta bulunarak "fişlemelerin MİT eliyle halen sürmesi Başbakan’ı tekzip ediyor" dedi.

İşte Milli Gazetenin bugün manşetten verdiği o haber;

Hükümeti övmek isteyen çevreler, bin yıl süreceği söylenen 28 Şubat sürecinin 11 yılda bittiği propagandasını yaparken, uygulamalar ise tam tersini söylüyor.

28 ŞUBAT'TAKİ GİBİ İSLAMİ GRUP VE CEMAATLER FİŞLENİYOR

Siyasi tarihin en karanlık dönemi olan 28 Şubat sürecinde “fişlenen” İslami grup ve cemaatler, bugün de aynı muameleye maruz bırakılıyor. AKP-Cemaat kavgasıyla yeniden gündeme gelen İslami grupların ve cemaatlerin fişlendiği iddialarını medyada ilk kez Millî Gazete, hiç kimsenin ilgi göstermediği bir dönemde, 25 Aralık 2012’de manşetine çekmiş ve bu fişlemelerin terör örgütü kapsamında yapıldığını ifşa etmişti.

BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ? MİT NE YAPIYOR?

Başbakan Erdoğan, 15 Ağustos 2013’teki konuşmasında, “Bizim fişleme gibi bir sanatımız yok. Böyle bir derdimiz de yok.

Ben fişlendiğimi biliyorum; arkadaşlarımın fişlendiğini biliyorum ama biz böyle bir yola hiçbir zaman tevessül etmedik.

Bunlara tamamıyla karşıyız” derken, fişlemelerin MİT eliyle halen sürmesi Başbakan’ı tekzip ediyor.

Ayrıca AKP sözcüsü Hüseyin Çelik’in, “Kamuda gizlilik derecesi olan makamlara, mevkilere ve bazı kurumlara eleman alınırken, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılır” sözleri ve bunu da 2001’deki Anasol-M hükümetinde çıkarılan yönetmeliğe bağlaması, 28 Şubat uygulamalarını sürdürdüklerinin teyidi gibi gözüküyor.

Editör: TE Bilişim