TÜRK KAMUOYUNA

Bu ülkenin yetiştirdiği akademisyenler olarak kurumsal yapımız çerçevesinde MHP genel başkanlık seçiminde meslektaşımız Sayın Dr. Meral Akşener hanımefendiyi desteklediğimizi yüze Türk kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Neden Akşener ?

Bilindiği gibi 2015 yılında iki seçim yaşayan ülkemiz siyasi tarihinde hiç olmadık bir şekilde savrulmalar yaşamış ve şerefli partimiz Milliyetçi Hareket Partisi 7 Haziran seçimlerinde göreli bir başarı, 1 Kasım seçimlerinde ise tüm ülkücülerin yüreğini yakan üzücü bir sonuçla %50 oranında milletvekilini kaybetmiştir. Partimiz hiç hak etmediği bir şekilde Gazi mecliste sonuncu parti olmuştur. Bu şartlar içerisinde diğer hiçbir siyasi harekette olmayan bir özveri ile 1980 öncesi ve sonrası Canını Cebinde Taşıyan ülkücü hareketin mümtaz üyelerinin moralleri bozulmuş, köylerinde, kasabalarında, gittikleri yerlerde başları öne eğdirilmiştir.

Ülkücü bürokrat, ülkücü akademisyen, ülkücü öğretmen, ülkücü memur, ülkücü doktor ve mühendisler AKP’liler tarafından ezilmiş, sindirilmiş ve hor görülmüştür. Ülkücü hareketin özgüveni düşürülmüş ve yalnız bırakılmıştır. Bu panoramada ülkücü tabanın ve delegasyonun isteği ile toplumda karşılık bulan Sayın Akşener değişimin liderliğine uygun bulunmuştur.

Türk toplumunun problemlerine vakıf, devlet tecrübesi olan, şura ve meşvereti önemseyen, bilimsel yol ve yöntemleri sorun çözmede kullanan, projeleri olan demokratik bir lider olarak Akşener, Türk toplumunun umudu haline gelmiştir.

Bu bağlamda biz milliyetçi-ülkücü akademisyenler olarak bu umudun takipçisi olacağız. Ülkemizin içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulmasında, her geçen gün artan terör olaylarının sona erdirilmesinde, ekonomik, sosyal, kültürel, eğitimsel vd. problemlerin çözümünde kendi bilimsel sermayemiz ile Sayın Akşener’in yanında olacağız ve kendilerini destekleyeceğiz.

Milliyetçi Akademisyenler Platformu Kurucular Kurulu

Editör: TE Bilişim