Geçtiğimiz hafta Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, ABD’de silah fabrikası bulunan Türk iş adamına MP-5 ve MPT-76 marka silahların çizim ve üretim planlarını satarken suçüstü yakalanmıştı. Tanrıverdi tutuklanaraka cezaevine gönderilmişti. Müdürün suçüstüne ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Sabah’ın haberine göre operasyonun başlangıç tarihi Aralık 2015′e dayanıyor. İddialara göre, Tanrıverdi’nin şüpheli faaliyetleri Aralık 2015′te MİT’in radarına takıldı. Fabrika müdürü, elindeki bilgileri satmak için sadece ABD’de değil Avrupa’daki çeşitli başkentlerde bulunan silah üreticileriyle de temasa geçti. Tanrıverdi, MPT-76 ve MP-5 tüfeklerinin planlarının satışı konusundaki somut girişimlerde bulununca düğmeye basıldı.

KELEPÇELENDİĞİ ANLAR

Konu Mart ortasında adli makamların önüne geldi, Ankara Organize Suçlar Şube Müdürlüğü devreye girdi. Operasyon için Kırıkkale değil, Ankara seçildi. Tanrıverdi, 06 Nisan 2016′da Eskişehir Yolu üzerindeki Çiçek Lokantası’nda gerçekleştirilen operasyonla yakalandı. Tanrıverdi’nin evinde yapılan aramada başka ülke ve firmalara devlet sırlarını satarak elde ettiği yüklü miktarda para ele geçirildi.

Editör: TE Bilişim