"Muhalefet ve onu etkileyen çevreler, açıktan Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı yolunu açıyorlar. Erdoğan hangi aday gelirse gelsin; Cumhurbaşkanı seçilecekti muhtemelen. Fakat muhalefet onu ilk turda seçtirecek bir zaferi, altın tepside sunarak, başka bir planı yürürlüğe sokuyor. Bir süre sonrası için; Erdoğan’sız AKP’yle hesaplaşmaya gitmeyi düşünüyor..."

Bu iddia Vatan gazetesi yazarı Reha Muhtar'a ait.

"Acaba muhalefet gizliden gizliye Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını mı istiyor?" başlıklı bugünkü yazısında Reha Muhtar, muhalefetin AK Parti'yi yıpratma planına karşı iktidarın 'baskın erken seçim' yolunu seçeceğini yazdı.

Reha Muhtar'ın bugünkü köşesinden dikkat çekici bölümler..

"...Erdoğan sonrası, siyasi durumun güçleşeceğini gören AKP erken bir baskın seçime gidecek gibi görünüyor. Sonbahar ayları bitmeden, erken baskın seçimin albenisi AKP kadrolarını derinden sarsıyor.

Siyaset sonuç alma sanatı demek...

AKP kadroları farkında ki, Cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen sonra Tayyip Erdoğan’ın konsolide ettiği oylar, baskın bir genel seçim sonucu AKP’ye yazarlar.

Bu seçimlerin yapılmadığı arada geçen süre, muhalefetin toparlanmasına, yeni adaylarla vitrine çıkmasına ve taze rüzgarlar estirmesine yarar...

AKP, Tayyip Erdoğan’ın gönlünden geçmese de, baskın erken seçimi gündemine alacak gibi görünüyor.

Editör: TE Bilişim