Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne mensup militanlar, 10 Haziran’da Irak’ın en büyük ikinci şehri Musul’a girdi, bir gün sonra da buradaki tek yabancı diplomatik misyon konumundaki Türk Başkonsolosluğu’nu işgal etti. Aralarında Başkonsolos Öztürk Yılmaz’ın da olduğu 49 vatandaşımız kaçırıldı. Geride bıraktığımız 83 gündür rehinelerden haber yok. CHP Milletvekili Ensar Öğüt kimsenin dile getiremediği o zor soruyu iktidara sordu: Vatandaşlarımız öldürüldü mü?

Türkiye merak ediyor

Öğüt, Ardahan’ın merkeze bağlı Açıkyazı Köyü’nde Başkonsolos Öztürk Yılmaz’ın amcası Feridun Yılmaz ile görüştü. Öğüt, 11 Haziran’da kaçırılan Türk vatandaşlarının nerede olduğunu bütün Türkiye’nin merak ettiğini söyledi. Hükümetten bu konuda açıklama beklediklerini ifade eden Öğüt, şöyle dedi:

Devlet bilgi versin

“Rehinelerin Suriye’nin belli yerlerinde tutulduğu ve 6 Ağustos’a kadar süre verildiğine dair haberler aldık. 6 Ağustos’un üzerinden 24 gün geçti, hiçbir haber çıkmadı. Peki soruyorum bu insanlar öldürüldü mü, başka bir şey mi yapıldı? Başka bir yere mi götürüldü? Devlet bir an önce doğru bilgi vermelidir. Öldüler mi, ölmediyseler neredeler?” 

Acımızı dindirin

CHP Mil­let­ve­ki­li Öğüt, Açık­ya­zı Kö­yü­’n­de Mu­su­l’­un Baş­kon­so­lo­su Öz­türk Yıl­ma­z’­ın ai­le­siy­le gö­rüş­tü. Am­ca Fe­ri­dun Yıl­maz, “Baş­ba­kan Er­do­ğan Cum­hur­baş­ka­nı, Dı­şiş­le­ri Ba­ka­nı Ah­met Da­vu­toğ­lu Baş­ba­kan ol­du. Me­rak edi­yo­rum, ne­den ye­ğe­ni­mi kur­tar­mı­yor­lar? Bu acı­nın so­na er­me­si­ni is­ti­yo­ru­z” dedi. (DHA)

Editör: TE Bilişim