Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP'nin TBMM'de açtığı "Harun olmaya geldiler, Karun oldular. Biz AKP gibi firavunlaşmayacağız. Numan Kurtulmuş" yazılı pankartla ilgili açıklama yaptı.

İLKEYİ İFADE EDEN SÖZLER

Kurtulmuş, eleştirilere "Herhangi bir şahsı veya kurumu hedef almayan bir ilkeyi ifade eden sözlerdir. Ben bugün de o sözlerimin arkasındayım." diyerek eleştirilere cevap verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni kabinesinde Başbakan Yardımcısı görevini üstlenen Numan Kurtulmuş'a yönelik dövizle protesto tartışmaları bebarebinde getirdi.

2010 yılında Saadet Partisi'nin kongresinde söylenen bu söz hep hatırlandı, hatırlatıldı, iktidara yönelik eleştirilerde farklı kesimlerce gündemde tutuldu.

NE DEMİŞTİ?

Saadet Partisi'nin Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen Olağanüstü Büyük Kongresi'nde söz almış ve şu ifadeleri kullanmıştı: "Saadet Partisi yerli, bu toprakların özü medeniyeti inancıdır. Toplumda oluşturulan servet toplumun tamamınındır. Ancak biz kamu siyasetini devleti asla birikim aracı olarak kullanmayacağız. Asla müsaade etmeyeceğiz. Çünkü devlet malı ile kamu malı arasındaki farkı biliriz. 'Devletin malı deniz yemeyen başka bir şey'. Bu ne demek. Kamu zenginleşme aracı. Devlete kim bal tutarsa parmağını yalasın. Bunu neyin pahasına yoksullaşmanın adına yaparlar. Kamu kaynaklarını kullanarak zenginleşmesini asla kabul etmeyiz. Yani Harun gibi gelip Karun gibi gitmeye asla müsaade etmeyiz. Siyasetimizin bir başka özelliği ise zalimlerden başka kimseye karşı gelmeyiz..."

KURTULMUŞ'UN CEVABI

screen-shot-2014-09-02-at-9.10.27-am.png

Editör: TE Bilişim