17 Aralık’tan önce koltuğunu kaybeden Altıparmak, “Şu an kıyıma uğramış arkadaşlarımın ortak özellikleri, PKK’ya karşı başarılı operasyonlarıdır” dedi.

Baş­ba­ka­n’ın ça­lış­ma oda­sın­da MİT ta­ra­fın­dan bu­lu­nan “bö­ce­k” İs­tih­ba­rat Da­ire­si’­ne fa­tu­ra edil­di. Ömer Al­tı­par­mak da 3 yılın ardından görevinden alın­dı. Bu­gü­ne ka­dar hiç ko­nuş­ma­yan es­ki İs­tih­ba­rat Da­ire­si Baş­ka­nı Al­tı­par­mak, ge­çen haf­ta emek­li­ye ay­rıl­dı ve ses­siz­li­ği­ni bozdu.

İşte Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Ogün Altıparmak'ın çok konuşulacak açıklamaları;

200 bombacı yakaladı

Gö­rev yap­tı­ğım dö­nem­de ya­pı­lan ça­lış­ma­lar ile bö­lü­cü te­rör ör­gü­tü­nün si­vil­le­ri de he­def alan met­ro­pol­le­re yö­ne­lik ey­lem plan­la­ma­la­rı aka­me­te uğ­ra­tıl­dı. 200’ü aş­kın bom­ba­cı ör­güt men­su­bu, ey­lem ger­çek­leş­ti­re­me­den ni­te­lik­li pat­la­yı­cı mad­de­le­ri ile bir­lik­te ya­ka­lan­dı.

Özel­lik­le ge­le­cek ne­sil­le­re yö­ne­lik bü­yük teh­li­ke oluş­tu­ran uyuş­tu­ru­cu mad­de ka­çak­çı­lı­ğı­na yö­ne­lik ça­lış­ma­la­rı­mız ne­ti­ce­sin­de 30 to­nun üze­rin­de es­rar, 11 to­nu­nun üze­rin­de ero­in mad­de­si ele ge­çi­ril­di.

17-25 Ara­lık ope­ras­yon­la­rın­dan son­ra ge­rek şah­sı­ma ge­rek­se me­sa­i ar­ka­daş­la­rı­ma yö­ne­lik hu­kuk­suz ola­rak sür­dü­rü­len ata­ma, so­ruş­tur­ma, açı­ğa al­ma, te­rör ör­güt­le­ri­nin he­de­fi ha­li­ne ge­tir­me tar­zın­da­ki tas­fi­ye, kı­yım, iti­bar­sız­laş­tır­ma kam­pan­ya­la­rı ka­mu­oyu vic­da­nı­nı da ya­ra­la­ya­cak şe­kil­de had saf­ha­ya ulaş­tı.

TERÖRİSTLE MÜCADELE EDEN BU MİLLETİN EVLATLARINA TERÖRİST MUAMELESİ YAPILDI

Te­rör ör­gü­tü­nü kul­la­nan ya­ban­cı ül­ke­ler ve te­rör­le mü­za­ke­re eden­ler ade­ta, te­rö­rist­ler­le mü­ca­de­le eden bu mil­le­tin ev­lat­la­rı­na te­rö­rist mu­ame­le­si ya­pa­rak on­la­rı tas­fi­ye edi­yor ve te­rör ör­güt­le­ri­nin ön­le­ri­ni açı­yor.

Ül­ke­si için ge­ce gün­düz de­me­den, ai­le­le­ri­ni ih­mal ede­rek ça­lı­şan bu per­so­nel, ya­pı­lan ata­ma­lar, so­ruş­tur­ma­lar ve ih­raç­lar ile mağ­dur edil­di, hu­kuk­suz ya­pı­lan bu iş­lem­ler ile Em­ni­yet Teş­ki­la­tı ça­lı­şa­maz ha­le ge­ti­ril­di, ül­ke gü­ven­lik açı­ğı­na sü­rük­len­di. Son dö­nem­de PKK te­rör ör­gü­tü­nün gel­di­ği nok­ta ve bon­za­iden ölüm­ler, Em­ni­ye­t’e yö­ne­lik ya­pı­lan tas­fi­ye iş­lem­le­ri­nin so­nuç­la­rı­nın ilk dı­şa­vu­rum­la­rın­dan ba­zı­la­rı­dır.”

BAKAN ÖDÜLLENDİRDİ

PKK iv­me ka­zanı­yor­du. Al­tı­par­ma­k, 2011’de 57 gü­nü­nü, 2012’de ise 31 gü­nü­nü Hak­ka­ri ve Şır­na­k’­ta ge­çir­di. İçiş­le­ri Ba­ka­nı ta­ra­fın­dan ödül­len­di­ril­di. Bu­gün ise “gö­re­vi­ni ih­ma­l”­den hak­kın­da so­ruş­tur­ma açıl­dı. Si­lah ve kim­li­ği alın­dı. Al­tı­par­mak ya­şa­dık­la­rı­nı şöy­le an­la­tı­yor:

İDRİS NAİM ŞAHİN: SIRADA SEN VARSIN ÖMER BEY

Terörle mü­ca­de­le eden per­so­ne­le yö­ne­lik kı­yım­lar 17-25 Ara­lık ile şid­de­tlendi. Em­ni­yet per­so­ne­li­nin tas­fi­ye sü­re­ci as­lın­da PKK ile mü­ca­de­le eden per­so­ne­li gö­rev­den al­ma­lar ile baş­la­mış­tı. İçiş­le­ri Ba­ka­nı İd­ris Na­im Şa­hin gö­rev­den alın­dı­ğı gün ba­na ‘Ö­mer Bey sü­reç­ten ötü­rü gö­rev­den alın­dım, sı­ra­da sen var­sı­n’ de­di.

ÖCALAN'A GÖRÜŞEN HEYET, ÖCALAN'A SÖZ VERMİŞ

Teröristbaşı Ab­dul­lah Öca­la­n’­ın ken­di­si­ni zi­ya­ret eden ve­kil­le­ri­ne ‘be­nim­le gö­rü­şen he­ye­te söy­le­dim PKK ope­ras­yo­nu ya­pan­la­rı gö­rev­den ala­cak­la­r’ de­di. Bu­ ka­yıt­lar­da da var.

Em­ni­yet İs­tih­ba­ra­tın­da ve dö­ne­min İçiş­le­ri Ba­ka­nı­’nın de­ğiş­me­sin­de, ka­mu­oyun­da ‘çö­züm sü­re­ci­’ ola­rak bi­li­nen sü­reç­te yer alan­la­rın rol oy­na­dı­ğı­nı net ola­rak bi­li­yo­rum. Şu ­an kı­yı­ma uğ­ra­mış ar­ka­daş­la­rı­mın öz­lük dos­ya­la­rı in­ce­len­di­ğin­de or­tak özel­lik­le­ri­nin PKK te­rör ör­gü­tü­ne yö­ne­lik ba­şa­rı­lı ça­lış­ma­lar­da bu­lun­ma­la­rı ol­du­ğu gö­rü­le­cek­tir.

Sözcü

Editör: TE Bilişim