'İnsani Kalkınma Kavramı' konulu ilk dersi vermek için kürsüye çıkan Bakan Yılmaz, salonun büyük bir kısmının boş olduğunu görünce, "Muhtemelen öğrencilerimiz yemeğe gitti. Dersi öğrenciler yerine hocalara vereceğiz. İnşallah hocalarımız onlara güzelce aktarır" dedi. 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Aksaray Üniversitesi’nin akademik yılı açılışına katılmak üzere Aksaray’a geldi. İlk olarak Vali Şeref Ataklı’yı makamında ziyaret eden Bakan Yılmaz, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

‘TÜRKİYE HUKUK DEVLETİ’ 

Ankara'da yapılan 'Paralel yapı' kapsamındaki operasyonla ilgili soru üzerine Bakan Yılmaz, sorunun İçişleri Bakanlığı'na sorulması gerektiğini söyledi. Yılmaz, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirtirken, "Bir şey yapılıyorsa mutlaka hukuki bir gerekçesi vardır. Nihayetinde de tabii hukuka, adalet mekanizmasına bunlar yansıyacaktır ve sonuçlarını hep birlikte göreceğiz" dedi. 

Bakan Yılmaz, ziyaret ardından saat 12.00 sıralarında Aksaray Üniversitesi Kampusu’na geçti. Ardından programın düzenlendiği salona giren Bakan Yılmaz’ı akademisyenler ve üniversite öğrencileri karşıladı. Yaklaşık 1200 kişilik salonun çoğunluğu öğrenciler tarafından doldururken programda ilk olarak Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar konuma yaptı. Acar’ın yaklaşık 15 dakika süren konuşmasının ardından sinevizyon gösterisiyle üniversitenin tanıtımı gerçekleştirildi. 

Güzel Sanatlar Bölümü öğretim üyelerinin verdiği kısa konser ardından sırasıyla Belediye Başkanı Haluk Şahin, Vali Şeref Ataklı ve AK Parti Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz konuştu. Program başladıktan sonra yaklaşık 1 saat geçen sürecin ardından öğrenciler birer ikişer salonu terk etmeye başladı. Programın son bölümünde profesör ve doçentliğe yükselen öğretim üyelerine cübbe giydirildi. Tören devam ederken yine küçük guruplar halinde bin 200 kişilik salondaki öğrencilerin büyük çoğunluğu dışarıya çıkarken, salonda akademisyenler ve polislerin dışında bir grup öğrenci kaldı. 

‘MUHTEMELEN ÖĞRENCİLERİMİZ YEMEĞE GİTTİ’ 

Öz geçmişi okunduktan sonra, 'İnsani Kalkınma Kavramı' konulu ilk dersi vermek için kürsüye çıkan Bakan Cevdet Yılmaz, salonun büyük bir bölümünün boş olduğunu görünce "Muhtemelen öğrencilerimiz yemeğe gitti. Dersi öğrenciler yerine hocalara vereceğiz. İnşallah hocalarımız onlara güzelce aktarır" dedi. Aksaray Üniversitesi’nde ilk dersi veren Bakan Yılmaz daha sonra Güzelyurt ilçesine geçti. (Muhalif Gaz.)

Editör: TE Bilişim